Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Kontrast 14r01

mishen

Recommended Posts

Buna seara tuturor!ma adresez celor care fac service sau au avut probleme cu tv Kontrast si nu nu mai ..sa oprit pur si simplu din funtionare..dupa mici verificari am gasit R3.8la 6 intrrupta si condensator electrolitic la 400v pe sursa iam inlocuit dar ..din nou a troznit R 3.8ohm..rugamintea mea este sa primesc un sfat util..pentru remediere..recunosc ca nu mi am bagat nasu prin asa ceva dar am ceva cunostinte despre automatizarii ..rog sfaturi dus la servis exclus ..nu merita..diagonala 37..la o privire pe placa a foste ceva reparati la el de la cei ce la u vandut la el..inlocuti tranzistorii, sursa, procesor, mufa.condensatori rezistente optocuplor.. apropo sasiu tousda digonala 37..rezistenta la care fac referire 3.8 ohm la 6 wati ceramica..multumesc!

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• mishen

4

• iuliantv

1

• dan cod

1

• modoran

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

salut!multumesc frumos domnu Dan !puntea este ok..finalu este vb de tanzistoru de putere notat pe placa cu V503..nu pot exact sa mi dau seama ca a mai fost inlocuit si prezinta lipiturii..se pare ca jontiunea emitor si colector imi da valore pe dioda imi da valoare in abelele sensuri de polarizare..se pare ca este bulit..ce ar mai pute avea sursa ca sa le verivic pe toate sa nu merg de n ori sa cumpar piese ..

Cred ca mai bine montati UPS001 acolo, avand in vedere ca nu aveti experienta sa reparati sursa originala.

parerea mea este ,ca e o sursa destul de teapana si usor de reparat,chiar si pentru un incepator,3 tranz un optocuplu ceva diode,nu merita chinuita cu ups001,decat in cazuri extreme,sau din lipsa de timp,sau lipsa de componente

multumesc pentru raspunsuri..de acord cu tine cu tine Iulian..nu se merita cumparat surasa si altele..din moment ce sa intervenit la el de cel putin 3 ori in garantieacum 4 ani..iar eu voiam sa l fac functional pana iau altu ..probabil dupa va la ghena

dar niste sfaturi nu strica de la oameni care se ocupa cu asa ceva..inca nu am elucidat care este cauza de trozneste rezistenta de 3.8 ohm.6w..se pare ca tranzistoru de care vorbeam este ok la reverificat scos de pe placa ..unde este scurtu..la cum arata sursa aproape toate piesele au mai fost inlocuite can era in garantie..