Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce inseamna montarea in bridge ?


Recommended Posts

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Folosind legarea in punte poti sa dublezi puterea obtinuta dar trebuie sa folosesti o sarcina dubla ca valoare. De fapt insumezi puterea a doua canale si formezi un singur canal care lucreaza pe impedanta dubla.

 

Practic, unuia din canale i se aplica semnalul audio defazat cu 180° iar sarcina se conecteaza intre iesirele celor doua canale (nu se mai conecteaza fata de masa).

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Bridged_an ... amplifiers

 

Gasesti in linkul de pe site-ul lui niq_ro scheme functionale, personal o recomand pe cea cu operational dublu, poti folosi cam orice TL072/082/062 pentru performante bune. Dar poti folosi si ceva operationale mai vechi (cu bipolari) de genul lui 4558.

http://www.niqro.3x.ro/defazor/defazor.htm

 

Aici proiectul original de defazor cu operational:

http://sound.westhost.com/project14.htm

Link to comment

Componentele pentru acest mini amplificator sunt:3 buc condensatori 10uf/50v2 buc 0.47 uf/250v (sunt cele mai apropiate pe care le-am gasit,nu am gasit de 0.1 uf,dar nici astea nu sunt departe)1 buc rezistenta 10k0 buc de rezistente de 4.7 ohmi (n-m gasit nici macar una)----------------------------------------------------------As pune unele de 30 ohm in loc de cele de 4.7 ohm dar nu stiu cat de tare afecteaza.Imi puteti spune daca afecteaza asa mult sunetul daca le inlocuiesc rezistentele de un ohm cu unele de 30 ohm ?Ma refer daca reduce din puterea sunetului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines