Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dacia Nova - probleme cu pornirea pe gpl


Guest silviu_stelistul

Recommended Posts

Guest silviu_stelistul

salut! am si eu o nova gti pe carburator, si am gpl pe ea va rog spuneti-mi de ce nu porneste pe gpl? benzina nu mai am in ea ca sa o pot porni pe benzina.. eu am mai umblat si pe la suruburile alea de reglaj, poate fi asta o problema?

Edited by silviu_stelistul
Editat titlu
Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Vedeti daca va da comanda comutatorul Benzina/Gaz. Se intampla sa mai cedeze mai ales pe partea de gaz, care include si un temporizator de siguranta.Se poate face strap cu o sarma in mufa pentru actionarea electrovalvei.Vedeti ca pe frig se intampla sa inghete gazul instantaneu in electrovalva si regulator, nu strica sa le stropiti cu apa calda la pornirea pe ger.Am si eu pe Break-ul meu gaz, benzina nu mai folosesc de mult, iarna asta mi-a inghetat regulatorul de trei ori, de atunci inainte de pornire dimineata pe ger, iau o sticla cu apa calda si ud bine regulatorul si valva de gaz, porneste la sfert fara probleme asa.

Link to comment

Este recomandat sa pornim pe benzina tocmai pentru a nu ingheta gazul in plaman, dar sincer sa fiu nu am mai bagat benzina decat cand am ramas fara gaz :rade: Luati in calcul incalzirea plamanului si a electrovalvei la pornirea pe ger mare, cu putina apa fierbinte.

Link to comment
  • 1 month later...
  • 2 months later...

BunaReanviu acest topic datorita faptului ca am probleme cu o instalatie GPL pe o Dacie Nova.A stat nefolosita cam 6 luni,dupa care am constat ca instalatia GPL nu functioneaza.Porneste pe benzina,iar la trecerea pe GPL functioneaza cam 5 secunde(temporizarea despre care vorbea userul "validae")dupa care se aud electrovalvele cum inchid gazul.Este vorba de electrovalva din compartimentul motorcare alimenteaza plamanul si electrovalva de pe butelia de gaz.Ambele se inchid.La un strap pentru deschiderea valvelor m-am gandit si eu,dar ma intreb daca nu e periculos.Nu am gasit posturile userului "nelute8".Un link m-ar ajuta,poate reusesc sa aduc instalatia in parametrii,fara improvizatii.MultumescSpor tuturorAlex

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines