Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema -crestere temperatura procesor PRESCOTT


nostromo

Recommended Posts

Am si eu probleme cu crestere temperatura procesor , un P4 - 3,00Ghz/1Mb/800Hz , am observat de cateva zile ca tziuie pe inalte si nu stiam ce se intampla . De fapt creste temperatura procesorului cand este solicitat (creste foarte repede) si nu stiu de ce , face de catva timp ! Ce se poate face ? Nu se mai tureaza nici ventilatorul , ci ramane pe o vitaza constanta de 2280 rot/min . Care sa fie solutia ? Sa se fi stricat procesorul ?

Link to comment
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am schimbat si pasta si coolerul cu totul si tot asa face ! L-am lasat sa se raceasca , adica l-am oprit si vad ca nu mai tziuie . pusesem procesorul pe alta placa , si s-a dus in 100 grade celsius , pana a dat si sursa afara . De ce oare ? A mai fost pe placa pe care l-am pus si a mers perfect ! nu stiu ce nu i-a convenit .Acum l-am repus la loc , si vad ca sta in 48 grade celsius . Nu mai inteleg nimic !

Link to comment

Cine tiuie? Procesorul? Poate ca ventilatorul este defect, poate ca placa de baza nu transmite semnalul de comanda catre ventilator.Incearca sa schimbi ventilatorul cu altul bun si vezi cum se comporta.

Nu mai sunt sigur , dar parca sa zic ca le-am schimbat intre ele , avand 2 PC-uri cu proc. sk 478 . Nu fac niciun fel de overclock , doar ma dau pe net , si tin deschise mai multe link-uri in acelasi timp . Cand creste incarcarea spre 100% creste brusc si temperatura .https://imageshack.com/i/g9k6ebj
Link to comment

Vin si eu cu o idee: - verificati inca o data asezarea CORECTA a radiatorului pe procesor, cum v-a sfatuit cineva mai devreme.Daca sistemul de prindere e cel cu patru ''gheare'' in colturi(nu stiu sa-i spun altfel), verificati sa nu fie rupta sau crapata una dintre ele. Am intampinat de curand aceeasi problema; cu un singur progam deschis(indiferent care), procesorul o lua la goana. La o examinare, am vazut ca o ureche era fisurata, asa incat la ''fortarea'' cooler-ului sa se ridice acel colt.Cred ca acel plastic cedeaza in timp, din cauza temperaturii.LE: sa tiuie procesorul? Am ramas eu chiar atat de in urma? Nici Z80 nu tiuiau, nici 286, si nici P4 n-am auzit fluierand...Sau am inteles gresit? Poate tiuie altceva...

Link to comment

Fluiera bobinele de pe placa de baza, fiindca sunt uscati electroliticii de filtraj...respectivul procesor era poreclit "resou", avand un consum de 103W in full load.Daca aveti posibilitatea, inlocuiti-l cu ceva mai actual, oricum la 275 Mflops in virgula mobila, cat scoate ala, e piesa de muzeu.Daca nu, inlocuiti electroliticii din zona CPU, au ESR-ul marit, de aceea nu corespund tensiunile pe CPU si se supraincalzeste.

Link to comment

Am verificat , de 2 zile tot asta fac . La unul din PC-uri nu calca chiar central radiatorul cu miez de cupru , dar ce e ciudat , ca pana acum a mers fara sa tziuie . Se aude un tziuit , care pana acum nu se auzea sau ..............poate nu l-am auzit eu . Poate tziuie sursa , cand procesorul se incarca 100% si trage curent mai mult ! Am schimbat si sursele impreuna , si tot la fel tziuie . Am schimbat si pasta de fiecare data , chiar nu stiu ce sa mai fac . Dar ce e cel mai ciudat , ca creste temperatura si la celalat procesor si functioneaza in jur de 70 grade . Daca pun PRESCOTT-ul se duce incet dar sigur in sus , dincolo de 80 grade . Parca si-a bagat AGHIUTA coada !

Link to comment

Dar ce e cel mai ciudat , ca creste temperatura si la celalat procesor si functioneaza in jur de 70 grade . Daca pun PRESCOTT-ul se duce incet dar sigur in sus , dincolo de 80 grade . Parca si-a bagat AGHIUTA coada !Insist sa cred ca e problema de transfer termic...Bineinteles, conteaza si parerile colegilor!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines