Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PICKIT incorporat

miha_alex

Recommended Posts

Salut,Proiectez o placa cu 16F505. Placa o sa contina si un programator pentru acest PIC. Cel mai probabil o sa fie un PICKIT. Adica o sa fie un fel de PICKIT 1.Problema este urmatoarea: Nu am mult spatiu pe PCB. Asta inseamna ca trebuie optimizat programatorul. Am vazut ca orice programator pentru PIC16F contine partea aceea pentru VPP, care sincer mi separe exagerat de mare(1/4 din PICKIT2 este numai partea asta). Ca atare am zis s-o optimizes in felul urmator:- Am gasit niste tranzistoare care contin si rezistente, deci mai economisesc din spatiu.- bobina aceea mi se pare foarte mare, am gasit unele SMD (gen o rezistenta SMD), dar sa vad daca tin la curent. Din cate vad Vpp-ul trebuie sa fie de 0.5mA + curentul pentru divizorul rezistiv.Se mai poate face ceva? Exista o varianta mai simpla?P.S. Acel 16F505 nu poate fi inlocuit :|. Am la dispozitie numai 5V.

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• miha_alex

4

• george2209

3

• moduino

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut,Nu inteleg de ce vrei sa integrezi un intreg pickit pe placa ta...de ce nu folosesti pinii ICSP si daca ai nevoie bagi in PicKit separat in pini si il reprogramezi?Plec dela presupunerea ca vrei sa faci FOTA pentru proiectul tau? Daca da, decat sa pui un intreg pickit pe placa mai bine te folosesti tot de ICSP....Succes!

moduino: Pai schema asta vreau s-o optimizez. Din cate vezi are 4 tranzistoare si 8 rezistente numai pentru Vpp.george2209:Ideea e ca placa finala trebuie sa fie destul de mica, deci trebuie inglobat programatorul pe acelas PCB cu PIC16F. Dar problema e ca nici asa nu incape, ceea ce inseamna ca trebuie optimizat undeva. Eu am zis sa umblu la patea aia pentru Vpp.Da, trebuie sa fie FOTA(daca te referi la firmware over the air).As pune alt micro, dar nu ma lasa clientul. Ce sa-i fac :|

Trebuie s-o fac cat mai mica posibila. Nu pot sa zic dimensiunea, ca restul componentelor de pe placa inca nu sunt clar stabilite. Dar dupa un calcul grosolan nu-mi incape tot programatorul.Folosesc si eu SMD (resistente 0805, tranzistoare SOT23). Si chiar daca folosesc componente asa mici tot nu-mi ajunge spatiul.

Daca vrei sa faci FOTA de ce nu legi direct la ICSP modulul GSM? Nu iti mai trebuie nici un PIC intermediar. E mai greu pentru ca trebuie sa intelegi cum merge ICSP dar nu imposibil.Eu asa am facut la un proiect. E dela munca asa ca nu il pot pune pe net... :speriat Ai vreun motiv anume in plus pentru a implementa un intreg PICKit? Eu nu il vad... :jytuiyu

Prin FOTA nu m-am referit ca am modul GSM, am vrut sa zic ca se face update la firmware fara sa vina cineva langa el cu programatorul :)Nu tin neaparat sa folosesc PICKIT, dar din cate vad asta este cel mai simplu, adica are putine componente. Si avand un procesor care nu are mult flash, nu-mi permit sa folosesc bootloader.

Am inteles...deci nu e chiar "over the air" ci e "over...." USB/SD Card sau similar.Mda...atunci probabil ca alta solutie nu ai decat un programator separat.Alternativ ai putea sa faci o mufa pentru ICSP si sa iti instruiesti clientul cum sa isi daca singur update si sa isi cumpere singur un PICKit.Ma rog...alte idei nu am..Succes! :da