Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplituner Technics SA-5160 final stk echivalent


Recommended Posts

Buna ziua, stimati forumisti!Am luat din targ acest amplituner, care din pacate are finalii arsi. Fiecare final este un STK0177, dar care nu se mai gasesc.(asta daca s-ar fi gasit vreodata!) Partea mai era este ca tot pe fiecare final se face si corectia de ton(basi si inalte). S-a lovit cineva de inlocuirea acestui integrat? Si daca da, cu ce? As incerca ceva de genul stk4192ii, pt ca este stereo, dar nu stiu cum se va comporta daca ii pun circuitul de corectie in bucla de reactie negativa. Atasez o poza cu schema originala a unui etaj final, pt ca manualul de service are cca 6 mb.Stima.

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Nu e complicat deloc. Poţi folosi orice integrat sau modul de amplificare care se poate alimenta cu tensiunile din schemă, inclusiv TDA7294, findcă sigur vei cumpăra un STK4192 piratat cu 30 lei. Trebuie doar să modifici bucla de amplificare, să faci legăturile la placa veche, ptr a folosi corecţiile. Evident că vei refolosi şi o parte din vechea schemă, adică rez de la intrare, filtrul RC de la ieşire, dacă adaugi o placă nouă, avînd un amplif complet pe ea, trebuie să i le demontezi şi pe acestea înainte.

Link to comment

Multumesc Zal pentru sugestia cu TDA 7294, dar ...am retineri. Am patit-o cu acest integrat acum vreo 5 ani, cand am facut un amplificator stereo care, alimentat la +/- 30 V, pe un canal a reusit sa scoata aproximativ 3W corect, apoi pe masura ce cresteam volumul la intrare se auzea ca si cum era limitat de protectie, si cel mai rau era la frecventele joase pe care le haraia! Inclin sa cred, ca desi scria pe ele TDA7294 si ST in fata, erau piratate. Celalalt integrat se comporta aproximativ la fel, dar cand puneam intrarea la masa, pe difuzor scotea un mic brum.Schema folosita a fost cea de la kit-urile A.....a, de 2x70W/4ohmi. Daca asa nu a functionat, cum sa functioneze cu modificari in circuitul de reactie negativa?Nici nu stiu de unde sa mai cumpar ceva ce respecta specificatiile producatorului. Daca stii un magazin cu piese bune, da-mi te rog un pm, ca sa nu se considere reclama.Numai bine.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines