Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
radu022003

statie de lipit (home made)

Recommended Posts

dupa ce am vazut la proiectele de vacanta statia de lipit a domnului David George, cea cu afisaj electronic al temperaturii, m-am gandit sa fac si eu una ca tot n-aveam. Dupa examinarea schemei mi-am dat seama ca pretul unei astfel de statii se ridica la mai mult decat imi permiteam asa ca am renuntat la afisaj, care dupa mine era mai scump. asa ca am facut o alta schema a unui alt coleg de-al nostru (al forumului), XAN77, care mi-a inmanat si cablajul in eagle, m-am gandit (la indemnul d-lui David George) ca sa pun aici si aceasta varianta, poate intereseaza lumea si isi construieste cineva.

Link to comment
Share on other sites

am vrut sa pun si cablajul dar nu stiu din ce motive nu am reusit... mai incerc, oricum este acolo si PM si ID de messenger (yahoo!) asa ca daca doriti neaparat il puteti cere. Statia foloseste ciocan de lipit de 24V, cu o putere de 48W, pe nume Pensol Iron, las numai numele ca imi e ca daca dau si un nume de magazin nu se vede. Ciocanul de lipit are o mufa cu 5 pini, ca cele audio, unde mufa tinuta cu cablul orizontal spre dreapta are de la stanga la dreapta pinii: 1-2 rezistenta ciocanului, pinul 3 neconectat, pinii 4-5 termocupla (pinul 5 -> pozitivul). mai multe ce sa va zic..... daca am omis ceva, spuneti.

Link to comment
Share on other sites

am si eu o intrebare: in schema, condensatoarele C1 si C2 nu ar trebui conectate invers? :prayer:

...aceea este o neatentie a mea :axe: ( pt a pune schema cat mai repede pe forum ) ... ..aceea nu este pozitia corecta, ... ..sa mai discutat asta !!! si in alt topic !!!! :partyman:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines