Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect centrala electrica


Recommended Posts

  • Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

eu le-am incercat pe ambele si am ramas la instant.in clipa de fata functioneaza pe el 3 calorifere duble de 120,140 si unul de 60 in baie.din toate testele pe care le-am facut,este necesara o putere minima de 5Kw pentru a putea aduce caloriferele la 70 grade.referitor la pompa,tot din teste,recomand minim 65-70W.personal,am luat un instant de 2l la 2Kw,la care am adaugat inca o rezistenta de 3Kw.asta pentru ca tipul asta avea termostat de reglare intre 30 si 70 grade.merge si cu instantul clasic de 5Kw, insa acesta decupleaza pe la 75 grade deci nu puteam sa aleg temperatura decat daca montam un termostat separat.

Link to comment

calorifer cu ulei...am deja 4 buc...deci 4x2=8 kW...o sa sara naiba instalatia in aer....unde s-a mai scris rog linkstima

Si tu crezi ca o sa consumi mai putin pentru acelasi confort termic? Pui alea pe prima treapta si ai consumul mai mic, plus ca nu merg toate la maxim! :da :da .
Link to comment

Pai pana la urma ce va interezeaza, sa nu friga radiatoarele, sa incalzeasca camera, sa consume putin, sau doar sa va mandriti cu "incalzire centralizata"?Stabiliti necesarul termic al fiecarei incaperi, montati caloriferele sub geamuri cu suporti de radiatoare de fonta, faceti traseu cu cablu rigid pentru toate radiatoarele si daca va tin buzunarele puneti in fiecare incapere termostat de ambient.Rezultatele sunt aceleasi ca si cu centrala electrica, insa pretul de investitie mai mic."Complicatia" cu boiler/instant, pompa si etc se merita doar daca in viitorul apropiat aveti in plan alta sursa de incalzire sau una auxiliara (pompa de caldura, centrala gaz/lemne/peleti, panouri solare, etc).

Link to comment

De ce recomandati mereu pompa de caldura Aer-Apa?Cea sol-apa nu este mai eficienta, eventual una cu expansiune directa, DX?

Ma refer in situatiile in care nu se poate monta una Sol-Apa sau Apa-Apa, iar energia electrica este singura utilizabila (un exemplu ar fi apartamentele).In cazul caselor, poate suna frumos pompa Sol-Apa sau Apa-Apa dar cand se pun costurile pe hartie, imediat incep beneficiarii sa spuna ca unu, doua focuri pe zi nu ii deranjeaza.Insa ne indepartam de subiect. Poate spune initiatorul pana la urma care-i dorinta sa. Caci 2000 wati oferiti de un radiator electric (atentie, nu convector caci este o diferenta), ori de unul cu agent termic incalzit de boiler tot acelasi lucru este.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines