Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung LE32A466C2M


Recommended Posts

Samsung BN44-00274B.PDFVa salut! Ieri am primit acest tv ce nu vrea sa se aprinda. Cand il alimentez, led-ul palpaie de 7 ori, apoi "liniste si intuneric". Am verificat sursa, deja doi conzi fusesera inlocuiti candva, lipiturile vizibile i-au dat de gol, este vorba de CM851 si CM852. Pentru ca erau cu valori prea mari (1500uF/25V) i-am inlocuit conform schemei, adica 1000uF/35V si inclusiv cond. smd CM802 de 470n era devalorizat mult si l-am inlocuit cu unul recuperat dar foarte bun. Apoi am schimbat si conzii dupa bara de 12v si cel dupa bara de 5v. Toate tensiunile sunt perfecte, 5,3v/12v/12,8v si 24v. Si acum acelasi simptom are, ce ma sfatuiti?
Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ok, am gasit acea memorie, am facut scurt intre pinii 5 si 6, am conectat TV-ul la retea timp de 5-6 secunde, apoi am eliberat scurtul, l-am reconectat la retea si la fel... 7 palpairi ale LED-ului. Undeva pe acest forum am gasit si informatia ca ar cam trebui rescris si aceasta memorie, caz des intalnit la schimbarea condensatorilor din sursa, fapt ce ma determina sa-l trimit in alta parte acest TV, pentru ca lipsa unui programator ma face iar incompetent. Recunosc, e vina mea ca nu mi-am achizitionat pana acum. Voi lua masuri. Multumiri domnului Dan pentru raspuns.Se poate inchide... :cry:

Link to comment

ok, am gasit acea memorie, am facut scurt intre pinii 5 si 6, am conectat TV-ul la retea timp de 5-6 secunde, apoi am eliberat scurtul, l-am reconectat la retea si la fel... 7 palpairi ale LED-ului. Undeva pe acest forum am gasit si informatia ca ar cam trebui rescris si aceasta memorie, caz des intalnit la schimbarea condensatorilor din sursa, fapt ce ma determina sa-l trimit in alta parte acest TV, pentru ca lipsa unui programator ma face iar incompetent. Recunosc, e vina mea ca nu mi-am achizitionat pana acum. Voi lua masuri.

Multumiri domnului Dan pentru raspuns.

 

Se poate inchide... :cry:

Imi pare rau sa vad ca sunt persoane care se descurajeaza de la un simplu programator.Uitati aici o schema foarte simpla de programator si programul aferent.

Pentru binare sunt sigur ca va vor ajuta colegi fara problema.

Programatorul : pe care il puteti face fara alimentare externa pentru 24cxxx pe portul serial

Posted Image

Adaptorul pentru 24cxx :

Posted Image

Sau daca aveti alimentare externa de 5v puteti sa faceti acesta direct pe portul paralel :

Posted Image

Programul pentru utilizarea programatorului :

http://www.lancos.com/ppwin95.html

 

si tot aici aveti diferite scheme si adaptoare pentru mai multe tipuri de ci programabile. :

http://www.lancos.com/prog.html#hardware

Link to comment

Multumesc enorm pentru documentatie, in viitorul apropiat (dupa sarbatori, cel mai sigur) voi da curs acestui proiect, nevoile cotidiene m-au facut sa aman procurarea sau confectionarea unui programator. Nu-mi castig existenta din electronica, este doar un hobby, de aceea nu a fost o prioritate pentru mine acest programator. Inca o data mii de multumiri amilor useri pentru ajutor, dar si pentru incurajare...Sarbatori fericite ! :101

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines