Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor de hidrofor


Guest gspdna

Recommended Posts

Va salut,am un motor de hidrofor.totul e ok dar as dori sa l utilizez in ambele sensuri de rotatie.Are trei fire,negru,rosu si galben plus un condensator original pe rosu si galben,vreau sa zic in paralel.In acest fel porneste spre dreapta dar eu vreau sa l folosesc si pe stanga.Nu reusesc.Multumesc anticipat celui ce ma lumineaza!ps.doresc sa porneasca in sarcina si fara sa l directionez cu o sfoara,spre exemplu!

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Un motor monofazat are doua faze: faza principala si faza auxiliara, respectiv 4 capete (fire). Schimbarea sensului de rotatie se face prin schimbarea capetelor unei faze (inceput cu sfarsit). Daca din motor sunt scoase doar 3 fire inseamna ca un fir este comun ( de la capetele ambelor faze) si nu se poate face schimbarea despre care vorbeam, respectiv schimbarea de sens de rotatie. Pompele au un singur sens de rotatie si de aceea motorul este facut numai pentru acel sens. Daca se doreste utilizarea motorului in alte aplicatii care necesita ambele sensuri de rotatie, este nevoie sa se desfaca legaturile din interior si sa se scoata toate cele 4 capete afara, lucru mai greu de realizat deoarece bobinajul este impregnat cu lac.

Link to comment

Multumesc din inima pentru raspuns,totul e clar!Si mai ales,multumesc pentru promptitudine!nu ma asteptam!Dar doresc sa construiesc o poarta culisanta.Mai am un motor de masina de spalat Siemens,are 8 fire,toate de aceeasi culoare si nu l pot porni.Cred ca cu un reductor ar merge la asa ceva.Multumesc din nou pentru un sfat!Si sarbatori fericite tuturor!!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines