Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare boxe si mixer


Guest sound4

Recommended Posts

Salutare,

 

Caut sa cumpar 2 boxe de minim 4-500W RMS, pentru indoor, LIVE, concerte, in sali de scoli.

Bugetul este de 3000 lei (3200lei max) in care mai trebuie sa intre mixer + cabluri.

 

Ce am gasit in acesti bani sunt urmatoarele:

 

http://www.soundcreation.ro/sisteme-com ... d9546.html

http://www.senia.ro/b112d-boxa-activa-behringer-34210-3

http://www.senia.ro/eurolive-b212d-boxa ... er-20598-3

http://www.audio1.ro/boxa-activa-lqp-pa ... -ohmi.html

http://www.senia.ro/europort-epa900-sis ... er-17942-3

 

BEHRINGER fiind primul pe lista, nu stiu daca merita, dupa parerile pro si contra pe care le-am auzit despre aceasta firma. Yamaha m-ar incanta dar are 2x250 W max, desi cred ca Behringer nu scoate nici 300W din aia 1000 sau 550 cat zice ca are, chiar daca imi face cu ochiul modelul complet EPA900, despre cele de la Liquid power nu stiu nimic.

 

Ce parere aveti? Pot cumpara ceva mai bun? Stiu ca nu ajung banii dar astia sunt.

 

Multumesc.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest bbengoss

Caut sa cumpar 2 boxe de minim 4-500W RMS, pentru indoor, LIVE, concerte, in sali de scoli.Pentru ce a ce ceri tu , adica 4-500W RMS , nici unele din cele prezentate nu iti sunt de folos . Si doi la mana , ce spui acolo de concerte si Live cred ca iti trebuiesc mai mult de 4-500W rms , Sincer bugetul este mititel pentru ce iti trebuie tie . Tare imi este frica sa nu dai banii pe ele si sa te faci de ras.

Link to comment

Salile in care avem spectacole nu sunt chiar atat de mari, sunt sali de sport medii (3-400locuri), iar ideea spectacolului nu este muzica data la maxim, gen discoteci.La bugetul acesta ce ar fi mai indicat? Multumesc.

Link to comment
Guest bbengoss

Tocmai asta este problema , exact cum spui tu 3-400 persoane implica o Sala maricica si atunci intradevar iti trebuiesc un 4-500 W RMS REALI , prin urmare este foarte greu daca nu chiar imposibil sa te incadrezi in bugetul ala . Mai exista posibilitatea sa cumperi ceva SH dar aici ai riscurile sa nu stii ce cumperi .

Link to comment

In primul rand, sunt "incantat" sa vad atatea sfaturi pe forum cum ca "nu se poate asa cum vrei tu, trebuie mult mai multi bani pentru ce vrei sa faci".

 

On topic: ai nevoie de boxe de 15", cu o presiune acustica de peste 120dB. Behringher-ul este foarte bun, eu folosesc 2 boxe din astea http://www.senia.ro/eurolive-b215d-boxa ... er-20599-3 si inca doua mai mici de 12" pentru spatele salii intr-o locatie de 600 de locuri si este suficient (suficient pt o trupa de teatru, cu muzica si voce, fara instrumente). Singura problema pentru o formatie cu tobe sau chitara bas (chiar si muzica de pe cd daca vrei sa vibreze sala) este lipsa unui subwoofer.

 

Mixer poti folosi tot de la Behringher, depinde cate canale ai nevoie. Este o firma ieftina si a crescut mult calitatea produselor fata de ce stiam si eu in trecut cand n-as fi folosit echipament facut de firma asta niciodata (si banii primiti la evenimente erau altii, acum nu mai e un domeniu foarte productiv).

Link to comment

Am fost sa testez Behringer B215D si intr-adevar nu suna rau, chiar daca ma gandesc si acum ca 2 boxe de 250W RMS (producatorul spune ca au 250RMS, nu 345RMS cum apare pe senia) nu acopera un nr de 2-300 persoane, acum cu raspunsul tau Marian, m-am mai linistit.Pana la urma nu cred ca am alta varianta pentru inceput, decat sa merg pe 2 boxe B215D si cu un mixer Behringer Xenyx 1202FX .Alte pareri sunt binevenite.Va multumesc.

Link to comment
  • 2 weeks later...

In urma cu 6 luni am achizitionat un set de boxe B215 pasive si un mixer PMP4000 de care sunt foarte multumit .Boxele se aud bine iar mixerul isi face treaba ,efecte pe microfon bune ,raport calitate | pret de nota 10.Am asigurat sunetul la serbari scolare in sala tip amfiteatru cu dimensiuni 10 |20|6 metri si au facut fata cu succes .Cand o sa vreau mai multa putere voi completa setul cu doua boxe 815 NEO.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines