Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare digerentiala robineti calorifer la centrala termica


catax4u
 Share

Recommended Posts

Va salut. Am o intrebare laegata de modul cum poate fi ajustata temperatura intr-o camera din robinetii caloriferului. Centrala e Ferroli. Din ce am mai citit pe net modul de reglare al caloriferelor ar fi urmatorul:- la ultimul calorifer se deschid complet robinetii atat pe tur cat si pe retur- celelalte calorifere trebuie lasate cu turul complet deschis si din retur se ajusteaza in asa fel incat sa ai o diferenta de temperatura dintre tur si retur de 12 grade (returul mai rece cu 12 grade decat turul) Acum, pe mine intereseaza sa reglez individual un singur calorifer intr-o singura camera pt ca se face prea cald acolo si intrebarea ar fi cum se face treaba asta, se lasa turul complet deschis si se regleaza din retur sau invers..? Mentionez ca ambientul este in alta camera nu in camera cu pricina.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Oricare dintre robineti(tur sau retur) vor face exact in principiu acelasi lucru si anume introduc pierderi de presiune dinamice si reduc debitul de apa ce tranziteaza caloriferul. Debitul de apa mai mic prin calorifer face ca o cantitate mai mica de caldura sa fie cedata de catre apa caloriferului si de catre calorifer mediului ambiant.Eu zic ca e de preferat sa lasi turul deschis la maxim si sa reglezi returul pana ai o temperatura suficient de mare in camera. Din robinetul de tur poti sa mai reduci temperatura cand este cazul adica atunci cand este prea clad in camera. Daca e cazul mai modifici reglajul din retur pana cand temeperatura din camera este asa cum o doresti tu.

Link to comment
Share on other sites

Reglaj brut din robinetii de retur (din ce in ce mai inchisi inspre sursa, asta pentru egalizare, mai ales cand instalatiile sunt pe 2 nivele si apa calda are tendinta de a urca mai repede la etaj) si reglaj local din robinetii termostatati. Centrala se va seta pe temp. ceva mai mare (pt. a avea rezerva in cazul unei variatii mari si bruste de temp. exterioara) iar la capatul coloanei se lasa un calorifer fara robinet termostatat (eu am lasat cate un calorifer tip registru in baie, la parter si la etaj); si acestora li se poate regla robinetul pe retur cat sa aiba ceva circulatie.

Numai asa fiecare camera poate avea temp. dorita oricand.

Ambientul trebuie suntat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines