Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Isotron antena,opinii.


Guest

Recommended Posts

As vrea sa construiesc o astfel de antena pentru banda de 40metrii.Este o antena buna pentru trafic la DX-uri sau e buna doar ca o solutie temporara,in lipsa de alte posibilitati?

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Ca si antena E-H, e doar un circuit rezonant cu denumire "bombastica" si explicatii din Star Trek care de fapt doar forteaza curent de mod comun pe coaxial si il face pe acesta sa radieze. Nu exista antene magice si nu exista performanta cu dimensiuni reduse, ca altfel le gaseai intai in aplicatii militare, spatiale si comerciale, nu inventate de o firma de apartament cu nume dubios si site facut prin 1986.

Link to comment

Isotron -ul vad ca e o antena EH putin modificata(constructie mai complicata, fara a mari semnificativ suprafetele radiante).Acum cativa ani s-a construit si testat la Craiova o astfel de antena EH(daca nu ma insel de YO7EA si YO7CKP) .Parca a si scris observatiile in Radioamatorul.Din ce imi aduc aminte concluzia "e o antena mai buna ca nimic".Singurul avantaj e dimensiunea redusa, in rest semnificativ mai slaba ca un dipol de sarma.Poate un dipol pus pe sol direct sa fie comparabil.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines