Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incinte "standard"


Vizitator unchyu2

Postări Recomandate

Vizitator unchyu2

Am facut rost de mai multe difuzoare vechi (de la televizoare alb-negru) si vreau sa le fac niste incinte. Problema e k nu gasesc pe net parametri pt nici un tip de difuzor pe care il am. Stiti voi cam ce volum ar trebui sa aiba o boxa "standard", sau cel putin sa-mi calculez volumul dipa putinii parametri pe care pot sa ii masor cu o rigla :PMs anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator unchyu2

tetevizoarele erau mai multe :Peu am scos difuzoarele dim mai multe televizoare si acuma nu stiu ce sati zic... imi aduc totusi aminte k erau 2 televizoare mari... nu le puteam ridica de 1 singur... si niste televizoare mai nici... :Pnu stiu dak team ajutat cu ceva da asta e tat ceea ce iti pot spune... sry

Link spre comentariu

De obicei, difuzoarele din televizoarele vechi aveau in jur de 3W. Acum conteaza si ce impedante au. Daca poti sa precizezi nr de bucati si impedantele...ar fi perfect (mai mult din curiozitate)

 

Eu am experimentat putin cu niste difuzoare din tv-uri romanesti (d-alea de 3W/8 ohmi care se gaseau pe Snagov 235). Ca sa se auda bass-ul calumea iti trebuie o cutie destul de mare, sau un perete infinit.

 

Oricum, pentru puterea si dimensiunile lor se aud incomparabil mai bine fata de multe chinezarii de pe piata care au n-spe mii de W si au dimensiuni asemanatoare cu astea.

Parerea mea

 

Later edit: Aveam undeva salvata o pagina despre modul de masurare a parametrilor difuzoarelor, insa nu o mai gasesc :smt011

 

Another later edit: Uite ce-am gasit pe forum: CLICK AICI

Link spre comentariu
Vizitator unchyu2

Asta e colectia mea :P. Si ma gandeam la acealasi lucru k si Bogdi16 (sa fac sateliti de camera din ei).deci pe spatele unora din ele mai scriew si putrea (3-4W/8-10-12 ohmi).ps. am citit lincu ala care mi lai dat Blind da nu am de unde sa fac rost de toate ce le necesare sa pot masura. Si in plus nu se merita... eu vreau doar sa le dau 1 scop in viata acelor relicve. Dak ma ajutatu sa aflu ce volum ar trebui sa aiba boxele , le fac niiste incinte aratoase si o sa le vand cuiva :P

Link spre comentariu

Exact ca cele 2 difuzoare identice de pe randul din mijloc - dreapta sunt si difuzoarele cu care am experimentat eu.Am mai avut unul ca cele din dreapta sus, insa se aude mult mai nashpa decat cele 2 anterior pomenite.Incearca sa faci cate o cutie mare in care sa le pui pe cele care sunt perechi, iar restul...da-le de pomana micilor electronisti care se afla la inceput de "cariera"

Link spre comentariu
Vizitator unchyu2

pe mine ma intereseaza cam ce volum ar trebui sa aiba incinta (difuzoarele care ai zis u au 3w/6ohmi si 3w/15ohmi, da ca volum si firma de productie sunt identice).ps. sa le fac o boxa pt 2 difuzoare sau sa fac 2 boxe?

Link spre comentariu
Vizitator unchyu2

Am mai gasit pe forum asta:"Pt diametru difuzorului nu are rost sa depasiti urmatoarele volume: 8" - 20 L 10" - 40 L 12" - 60 L 15" - 100 L 18" - 170 L"ma ajuta pe mine cu ceva? si membrana difuzoarelor mele e ovala... cum aflu diametru la ea?

Link spre comentariu
Vizitator unchyu2

auzi... am primit un pont de la cineva, care zicea k la imbinarile sintre peretii incintei sa pun un material care vibreaza (ex. camera de la bicicleta) k sa vibreze mai bine.ii bine sa ii ascult sfatu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări