Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest unchyu2

incinte "standard"

Recommended Posts

Am facut rost de mai multe difuzoare vechi (de la televizoare alb-negru) si vreau sa le fac niste incinte. Problema e k nu gasesc pe net parametri pt nici un tip de difuzor pe care il am. Stiti voi cam ce volum ar trebui sa aiba o boxa "standard", sau cel putin sa-mi calculez volumul dipa putinii parametri pe care pot sa ii masor cu o rigla :PMs anticipat!

Link to comment
Share on other sites

tetevizoarele erau mai multe :Peu am scos difuzoarele dim mai multe televizoare si acuma nu stiu ce sati zic... imi aduc totusi aminte k erau 2 televizoare mari... nu le puteam ridica de 1 singur... si niste televizoare mai nici... :Pnu stiu dak team ajutat cu ceva da asta e tat ceea ce iti pot spune... sry

Link to comment
Share on other sites

De obicei, difuzoarele din televizoarele vechi aveau in jur de 3W. Acum conteaza si ce impedante au. Daca poti sa precizezi nr de bucati si impedantele...ar fi perfect (mai mult din curiozitate)

 

Eu am experimentat putin cu niste difuzoare din tv-uri romanesti (d-alea de 3W/8 ohmi care se gaseau pe Snagov 235). Ca sa se auda bass-ul calumea iti trebuie o cutie destul de mare, sau un perete infinit.

 

Oricum, pentru puterea si dimensiunile lor se aud incomparabil mai bine fata de multe chinezarii de pe piata care au n-spe mii de W si au dimensiuni asemanatoare cu astea.

Parerea mea

 

Later edit: Aveam undeva salvata o pagina despre modul de masurare a parametrilor difuzoarelor, insa nu o mai gasesc :smt011

 

Another later edit: Uite ce-am gasit pe forum: CLICK AICI

Link to comment
Share on other sites

Asta e colectia mea :P. Si ma gandeam la acealasi lucru k si Bogdi16 (sa fac sateliti de camera din ei).deci pe spatele unora din ele mai scriew si putrea (3-4W/8-10-12 ohmi).ps. am citit lincu ala care mi lai dat Blind da nu am de unde sa fac rost de toate ce le necesare sa pot masura. Si in plus nu se merita... eu vreau doar sa le dau 1 scop in viata acelor relicve. Dak ma ajutatu sa aflu ce volum ar trebui sa aiba boxele , le fac niiste incinte aratoase si o sa le vand cuiva :P

Link to comment
Share on other sites

Exact ca cele 2 difuzoare identice de pe randul din mijloc - dreapta sunt si difuzoarele cu care am experimentat eu.Am mai avut unul ca cele din dreapta sus, insa se aude mult mai nashpa decat cele 2 anterior pomenite.Incearca sa faci cate o cutie mare in care sa le pui pe cele care sunt perechi, iar restul...da-le de pomana micilor electronisti care se afla la inceput de "cariera"

Link to comment
Share on other sites

pe mine ma intereseaza cam ce volum ar trebui sa aiba incinta (difuzoarele care ai zis u au 3w/6ohmi si 3w/15ohmi, da ca volum si firma de productie sunt identice).ps. sa le fac o boxa pt 2 difuzoare sau sa fac 2 boxe?

Link to comment
Share on other sites

Am mai gasit pe forum asta:"Pt diametru difuzorului nu are rost sa depasiti urmatoarele volume: 8" - 20 L 10" - 40 L 12" - 60 L 15" - 100 L 18" - 170 L"ma ajuta pe mine cu ceva? si membrana difuzoarelor mele e ovala... cum aflu diametru la ea?

Link to comment
Share on other sites

Guest unchyu2

auzi... am primit un pont de la cineva, care zicea k la imbinarile sintre peretii incintei sa pun un material care vibreaza (ex. camera de la bicicleta) k sa vibreze mai bine.ii bine sa ii ascult sfatu?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines