Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

2 calculatoare prin spliter


Recommended Posts

Buna dimineata!

 

Am cumparat un spliter pentru retea din acela de plastic cu o intrare si doua iesiri. Am 2 calculatoare si stiu ca NU pot functiona doua calculatoare in acelasi timp pe internet prin conexiune PPPoE.

 

As vrea sa le folosesc in modul urmator. Vezi foto!

 

Cand C1 este oprit atunci functioneaza C2 la internet. Cand C2 este oprit atunci functioneaza C1 la internet. Problema insa incepe inca inainte de a porni protocolul PPPoE!

 

Cu amble cabluri de la C1 si C2 introduse in spliter imi arata pe ambele calculatoare pornite, "a network cable is unplugged". Daca scot mufa din C1 atunci C2 are mesajul "Local Area Connection is now connected" si invers cu C1. Concluzie: cu ambele cabluri introduse in PC-uri am mesajul "a network cable is unplugged"! Am cumparat alt spliter, degeaba.

 

Unde gresesc? Se poate cumva configura altfel?

 

Nu am bani de router. Foloseam cele 2 calculatoare cuplate prin cablu inversor dar nu mai vreau sa depinda C2 de C1. C1 este cel conectat la internet dar este mai mult oprit. C1 si C2 sunt in camere diferite.

post-68695-139829722438_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pe intelesul tau faci asa cablul de net il bagi in ruter si din ruter tragi un fir in spliter ca sa nu mai tragi din ruter 2 fire sa te inpiedici de ele si la acel spliter te legi cu cele 2 calcuatoare daca nu ai ruter nu functioneaza ambele o data pentru ca e acelasi servar si ai acelasi aidi

Fii atent, belea mare. C1 este conectat in spliter si functioneaza. Daca introduc doar mufa de la C2 in spliter dar ea nu este bagata in calculatorul C2 atunci C1 pierde conexiunea. Deci introduc doar cablul care nu este bagat in PC. Care este fenomenul?Nu inteleg... am verificat cablul care merge la C2, nu este in scurtcircuit, este ok...Daca bag alte cabluri utp in spliter neconectate nicaieri n-am belele... deci este ceva in neregula cu acel cablu.
Link to comment

mda, am verificat cablul si este bun...

 

din teste am tras urmatoarea concluzie cam stupida:

-cu orice utp bagat care depaseste, cred, 2 metri atunci se deconecteaza

 

Spun asta deoarece daca bag un cablu de 50 cm este ok. Ramane un mister total pentru mine.

 

Stie cineva cum se foloseste sau la ce naiba foloseste un spliter de retea?

Link to comment

Nu exista "splitter de retea"Ori bagi cablul de net doar intr-un calculator odata, fara derivatii care stau un aer, ori iti iei un router d'asta casnic (e 50 de ron unul nou in magazin, la second hand cred ca il iei pe citeva beri) si merge netul pe ambele deodata, ori macar un switch amarit (30 de ron de nou) si merge netul doar pe rind dar nu mai trebe manevrat nici un cablu.Nu iti cunosc situatia, dar "am doua computere plus abonament de net si n-am bani de-un router"... ce sa zic...

Link to comment

Nu iti cunosc situatia, dar "am doua computere plus abonament de net si n-am bani de-un router"... ce sa zic...

Da, ai grait adevarul, nu cunosti situatia. Deocamdata lucreaza doar nevasta-mea eu fiind somer, calculatoarele nu sunt ultimul racnet precum probabil ai tu, asadar nu prea ai... ce sa mai zici.Chestia cu nu exista spliter de retea ia de te uita http://www.computercableinc.com/ccinc/products.jsp?sub=Splitters&id=3048 inainte sa mai ciripesti vreo prostie.Sincer sa fiu n-as avea tupeul tau sa vin aici pe forum si sa afirm ceva fara sa verific in prealabil. :bataie
Link to comment

Daca citesti cu atentie, vei observa ca acele splitere se vand pereche si scopul lor este de a conecta 2 pc pe un fir utp, nu de a imparti netul sau portul.

Ok, cu asta m-am lamurit. Dar imi poti explica fenomenul studiind poza atasata?

 

Presupune asa: cablul din stanga nu este conectat in spliter. C1 functioneaza perfect. DACA, introduc doar mufa cu cablul aferent in spliter (doar in spliter nu si in C2) atunci C1 pierde pierde netul "a network cable is unplugged" Cuplat un alt cablu in "aer" inversor de aceeasi lungime face la fel. Daca pun un cablu scurt de 1 metru este ok. Deci? Ce parere ai?

 

Cablurile lungi (de aprox.3-4 metri) folosite sunt este ok! Masurate cu aparatul la continuitate si scurtcircuit.

post-68695-139829722885_thumb.jpg

Link to comment
Guest robexpert

Acele fire lasate in aer se comporta ca un "stub". Este vorba de impedante si adaptare-dezadaptare in mediul de propagare (cablu). Credeti-ma ca e complicat, nu va bateti capul, e normal sa se intample si complicat sa intelegeti. Dar se poate, mergeti si studiati Facultatea de ELECRONICA !!!Sau dati 30lei pe un switch cu 4 porturi, e mai ieftin... :ras:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines