Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda pc


Recommended Posts

Buna ziua.As vrea sa realizez o telecomanda pentru a imi controla calculatorul.Aceasta este schema pe care as dori sa o utilizez http://www.vbforums.com/attachment.php? ... 1244710042 pentru receptor si pentru software o sa folosesc programul Girder (emitatorul o sa fie o telecomanda de televizor).Am mufa,am si un receptor infrarosu pe 38 khz si anume "Sharp GP1U581X (asta e site-ul de unde am luat schema si scrie ca in loc de acel receptor infrarosu pot folosi oricare altul de 38 khz http://www.vbforums.com/showthread.php? ... te-control ),condensatorul si rezistenta (cred ca as gasi si dioda ),dar nu am de unde lua acel IC2.Daca stie cineva ce sa pun in locul acelui IC2 il rog sa posteze aici.Sau daca stiti si alta schema mie tot una(dar va rog sa fie tot asa de simpla).

Multumesc anticipat.

Edit:

http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm#Downloads schema aceasta ar functiona si fara dioda zener?

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm#Downloads schema aceasta ar functiona si fara dioda zener ?!?!

Am realizat acest circuit (am verificat si dioda zener si condensatorul si rezistorul,dar senzorul IR nu am stiut cum sa il verific).AM MONTAT PIESELE EXACT CA SI IN SCHEMA (am verificat de 6 ori),am instalat programul,l-am configurat si i-am dat actiunea de invatare comenzi dar el NIMIC,parca nu ar receptiona nimic de la telecomanda.Telecomanda SIGUR este buna (am testat-o pe televizor).Telecomanda se numeste 909Y.Senzorul IR receptioneaza pe frecventa de 38 khz.Ce nu fac bine??De ce nu merge acest circuit??Nu este compatibila telecomanda cu senzorul?
Link to comment
  • 3 weeks later...

eu am facut schema aia si a mers mult pentru ca l-am folosit la un tuner tv pe PC, dar trebuie tinut cont de :

Ai PC si folosesti portul serial ? daca da , dioda aia trebuie neaparat!

Esti in win xp, este portul COM1 sau COM2 vizibil in Device Manager , l-ai ales corect pe cel pe care-l folosesti? daca nu se vede trebuie activat din BIOS.com%20Untitled.png

Daca esti in win7 cand rulezi Girder incearca cu click de dreapta "Compatibility Settings alegi un xp si RUN like administrator" . teste , teste ... succes!

post-20855-139829730334_thumb.png

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines