ioan_gv Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 buna ziua!v-as ruga sa imi spuneti ce valori ar putea avea inductanta unui transformator de sudura?sunt interesat sa cumpat un LC metru pt putea proiecta un transformator de sudura.Am un miez toroidal(stator de motor electric destul de mare)cu infasurarea primara bobinata (asa l-am cumparat).Nu cunosc dimensiunile reale ale statorului(miezului).Cel care l-a bobinat nu a scos din infasurarea primara si prize mediane.Intre ce valori ar trebui sa fie scala pt masurat inductante pt un transformator de sudura?am vazut pe forum ca sunt cateva persoane care vand LC metre,dar nu stiu daca sunt potrivite pt a masura transtormatoare de sudura?Va multumesc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TESSLA Posted December 8, 2013 Share Posted December 8, 2013 Nu vad de ce ar fi necesar sa masurati inductanta. Pe dumneavoastra va intereseaza in primul rand daca infasurarea primara suporta curentul cerut si apoi va intereseaza numarul de spire per volt. Mai concret...daca sarma din bobina primara are diametrul de macar 2 mm, puteti face un aparat de sudura. Apoi, ca sa determinati nmarul de spire per volt puteti sa bobinati 20 de spire dintr-un conductor (lita sau alt conductor care permite o bobinare usoara) si apoi masurati ce tensiune aveti pe aceste 20 de spire. Impartiti valoarea tensiunii la 20 (nr. de spire) si obtineti numarul de spire per volt. Si asa veti sti cate spire sa bobinati in secundar ca sa obtineti o tensiune de aprox. 50 Vca. Prize puteti sa scoateti si in secundar daca nu vreti sa umblati la bobina primara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioan_gv Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 va multumesc pentru mesaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts