Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AM nevoie de cineva care se pricepe la transformatoare


Vizitator neo007

Postări Recomandate

Vizitator neo007

1. AM citeva tramsformatoare reglabile de la 3v la 12v la 1200 si 2000 mA PROBLEMA LOR ESTE CA NU MAI SCOT AMPERAJ DELOC DECIT VOLTAJ SINCER NU MA PREA PRICEP ASA BINE LA REPARAT TRANSF....ASA CA ASI DORI PE CINEVA CARE INTRADEVAR SE PRICEPE :)2.DACA STIE CINEVA SA FACA O SURSA (TRANSFORMATOR )CARE SA DEA CURENT STABIL SI Amp STABIL LA O DISTANTA DE PESTE 200M (PRIN CABLU DE CUPRU ASTEPT PERS CARE INTRADEVAR SE PRICEP (SA LASE UN NR DE CONTACT SAU SA DEA MAIL PE :NEO007_RO@YAHOO.COM

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Pentru punctul 2: transporti energia in alternativ, apoi inainte de aparatul care o va consuma (sau chiar pe el) pui redresarea si filtrarea (si stabilizarea daca ai nevoie)Pentru punctul 1...vezi daca diodele sunt ok (dpdv fizic, sa nu fie prajite sau afumate), apoi schimba condensatorii de la filtraj (defapt singurii din acele trafuri)

Link spre comentariu

Ce legatura are transformatorul tau cu picurile??Daca vrei sa aflii ce au patit transformatoarele spune la ce le-ai folosit, cum le-ai folosit. Asa e greu sa obtii informatii de la distantza. Eu am patit o ciduatenie ca foloseam un prelungitor aiurea si cind facea cind nu facea contact transformatorul si cind il masuram vedeam ca are tensiune dar cin alimentam un montaj vedeam ca nu merge. Intr-un tarziu mi-am dat seama de problema cind l-am pus in alta priza. Dupa cum vezi explicatii pot fi multe. Decit fiecare sa iti scrie o problema asemanatoare care din intimplare sa fie si solutia problemei tale, este mai bine sa scrii tu mai multe detalii.Banuiesc ca alimentarea asta te intereseaza in vederea alimentarii unor switch-uri nu? O solutie care imi vine acum este de a alimenta in punctul A montajul fional + cablurile la o tensiune X si in punctul B sa pui un regulator de tensiune si vei avea tensiunea dorita. Bineinteles ca tensinuea X trebuie sa fie mai mare decit tensiunea pe care o doresti in punctul B. Ai nevoie sa limitezi si curentul care ajunge in punctul B??

Link spre comentariu

Aproape sigur pentru switch-uri ii trebuie. Contrar parerilor mele, este totusi posibil. Am un coleg care alimenteaza cite 5 buc prin cablul de retea, folosid cele 4 fire libere puse cite 2 in paralel. Pleaca cu 24 de volti si stabilizeaza la fiecare echipament cu un stab. monolitic. Reteaua are deja 3 luni de cind merge fara probleme.

Link spre comentariu
Vizitator neo007

da pt switchuri vreau sa folosesc eu deja am folosit transformator "stabilized power supplay" reglabil de la 3 la 12v cu 1.2 sau 2 A pe o distanta de 70-90m cu un switch care cere 9v si 500mA sau de 7.5v si 1A 1.asi vrea sa imi faca cineva care CHIAR se PRICEPE o sursa pt a alimenta mai multe switchurii 2 cine stie sa repare transfoematoarele care sau ars deci ele nu mai scot amperaj deloc :(deci eu folosesc deja transformatoare stabilizate pe distanta de 70-100m max dar vreau ceva ca sa alimentez cam 5-6 aparate

Link spre comentariu

Salutari,in legatura cu stabilizatoarele pt alimentarea prin pe cablul de retea : nu am fost curios cit ii ajunge pe fiecare, eu numai i-am livrat 4 surse in comutatie de 24V/2.5 A, are cite o sursa pe fiecare linie de switch-uri. Asa cum am spus mi-am exprimat si eu indoiala ca acest mod de tele alimentare ar functiona, dar uite ca merge de citeva luni bune. Si el la rindul sau a fost sfatuit de altii. Era singura solutie ca sa nu depinda cu alimentarea de altcineva si sa le poate reseta cind doreste. Stabilizatoarele sint de 5V, in serie cu rezistente de putere pentru a reduce disipatia pe CI si sint cu LM317 pentru ca 7805 nu s-au comportat bine ( nu am prea inteles ce anume inseamna asta ).

Link spre comentariu
Vizitator neo007

MULTUMESC PT. TRANSFERAREA ANUNTULUI UNDE TREBUIA :)ce fel de sursa (marca ,model etc sau facute de cineva ?) si pe ce distanta ai folosit la cite aparate si ce modele sint sau marca ru folosesc in special RPC sint super ok si de 1 am si ceva nu am avut probleme cu ele nici la furtuni cine se pricepe sa faca asa ceva ??? ( ca eu nu prea :))CINE MAI ARE PARERI SAU IDEEI poate sa posteze curajos :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări