Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest neo007

AM nevoie de cineva care se pricepe la transformatoare

Recommended Posts

1. AM citeva tramsformatoare reglabile de la 3v la 12v la 1200 si 2000 mA PROBLEMA LOR ESTE CA NU MAI SCOT AMPERAJ DELOC DECIT VOLTAJ SINCER NU MA PREA PRICEP ASA BINE LA REPARAT TRANSF....ASA CA ASI DORI PE CINEVA CARE INTRADEVAR SE PRICEPE :)2.DACA STIE CINEVA SA FACA O SURSA (TRANSFORMATOR )CARE SA DEA CURENT STABIL SI Amp STABIL LA O DISTANTA DE PESTE 200M (PRIN CABLU DE CUPRU ASTEPT PERS CARE INTRADEVAR SE PRICEP (SA LASE UN NR DE CONTACT SAU SA DEA MAIL PE :[email protected]

Link to comment
Share on other sites

Pentru punctul 2: transporti energia in alternativ, apoi inainte de aparatul care o va consuma (sau chiar pe el) pui redresarea si filtrarea (si stabilizarea daca ai nevoie)Pentru punctul 1...vezi daca diodele sunt ok (dpdv fizic, sa nu fie prajite sau afumate), apoi schimba condensatorii de la filtraj (defapt singurii din acele trafuri)

Link to comment
Share on other sites

Ce legatura are transformatorul tau cu picurile??Daca vrei sa aflii ce au patit transformatoarele spune la ce le-ai folosit, cum le-ai folosit. Asa e greu sa obtii informatii de la distantza. Eu am patit o ciduatenie ca foloseam un prelungitor aiurea si cind facea cind nu facea contact transformatorul si cind il masuram vedeam ca are tensiune dar cin alimentam un montaj vedeam ca nu merge. Intr-un tarziu mi-am dat seama de problema cind l-am pus in alta priza. Dupa cum vezi explicatii pot fi multe. Decit fiecare sa iti scrie o problema asemanatoare care din intimplare sa fie si solutia problemei tale, este mai bine sa scrii tu mai multe detalii.Banuiesc ca alimentarea asta te intereseaza in vederea alimentarii unor switch-uri nu? O solutie care imi vine acum este de a alimenta in punctul A montajul fional + cablurile la o tensiune X si in punctul B sa pui un regulator de tensiune si vei avea tensiunea dorita. Bineinteles ca tensinuea X trebuie sa fie mai mare decit tensiunea pe care o doresti in punctul B. Ai nevoie sa limitezi si curentul care ajunge in punctul B??

Link to comment
Share on other sites

Daca ii trebuie pentru switchuri, ii recomand varianta propusa de mine, deoarece ai destul spatiu sa inghesui o punte redresoare un condensator si un stab LM7809 (care dupa specificatiile producatorului duce pana la 1-1,5A)

 

PS: neo007 nu mai scrie cu caps, nu suntem orbi

Link to comment
Share on other sites

Ca sa transmiti 3V la peste 1A la distanta de peste 200m, probabil ca ai nevoie de cabluri cu diametru de peste 1cm. Caderea de tensiune este mare din cauza rezistentei cablului. De aia pare ca trafurile "NU MAI SCOT AMPERAJ DELOC DECIT VOLTAJ ". Nu sunt trafurile de vina.Cirip

Link to comment
Share on other sites

Aproape sigur pentru switch-uri ii trebuie. Contrar parerilor mele, este totusi posibil. Am un coleg care alimenteaza cite 5 buc prin cablul de retea, folosid cele 4 fire libere puse cite 2 in paralel. Pleaca cu 24 de volti si stabilizeaza la fiecare echipament cu un stab. monolitic. Reteaua are deja 3 luni de cind merge fara probleme.

Link to comment
Share on other sites

da pt switchuri vreau sa folosesc eu deja am folosit transformator "stabilized power supplay" reglabil de la 3 la 12v cu 1.2 sau 2 A pe o distanta de 70-90m cu un switch care cere 9v si 500mA sau de 7.5v si 1A 1.asi vrea sa imi faca cineva care CHIAR se PRICEPE o sursa pt a alimenta mai multe switchurii 2 cine stie sa repare transfoematoarele care sau ars deci ele nu mai scot amperaj deloc :(deci eu folosesc deja transformatoare stabilizate pe distanta de 70-100m max dar vreau ceva ca sa alimentez cam 5-6 aparate

Link to comment
Share on other sites

Salutari,in legatura cu stabilizatoarele pt alimentarea prin pe cablul de retea : nu am fost curios cit ii ajunge pe fiecare, eu numai i-am livrat 4 surse in comutatie de 24V/2.5 A, are cite o sursa pe fiecare linie de switch-uri. Asa cum am spus mi-am exprimat si eu indoiala ca acest mod de tele alimentare ar functiona, dar uite ca merge de citeva luni bune. Si el la rindul sau a fost sfatuit de altii. Era singura solutie ca sa nu depinda cu alimentarea de altcineva si sa le poate reseta cind doreste. Stabilizatoarele sint de 5V, in serie cu rezistente de putere pentru a reduce disipatia pe CI si sint cu LM317 pentru ca 7805 nu s-au comportat bine ( nu am prea inteles ce anume inseamna asta ).

Link to comment
Share on other sites

MULTUMESC PT. TRANSFERAREA ANUNTULUI UNDE TREBUIA :)ce fel de sursa (marca ,model etc sau facute de cineva ?) si pe ce distanta ai folosit la cite aparate si ce modele sint sau marca ru folosesc in special RPC sint super ok si de 1 am si ceva nu am avut probleme cu ele nici la furtuni cine se pricepe sa faca asa ceva ??? ( ca eu nu prea :))CINE MAI ARE PARERI SAU IDEEI poate sa posteze curajos :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines