Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

samsung-cz21m203n

Recommended Posts

salut!nu stiu ce tip de sasiu este.are tda9351psn3/3/1616,cadre la78040,sunet 8944j,sursa5q0765rt.pe placa vad ca scrie aa41-01027c.acest tv nu are sunet nici macar la mufa jack unde se introduc castile,nici la iesirile audio ale scartului.cine ma poate ajuta cu o schema,un sfat?multumesc!

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pare a fi sasiu ks9a.

sasiul trebuie sa fie notat undeva pe eticheta de pe capacul tv-ului posibil si intre pinii trafo linii pe placa.

schema o descarci de aici:

http://elektrotanya.com/samsung_cb21n11 ... nload.html

astepti cateva secunde sa apara" get manual" sub coperta manualului si apoi dai click pe " get manual" si apoi save.

eu as incerca si un dump testat:

viewtopic.php?t=131565&p=1130482

nu stiu daca este bg/dk dar merita incercat.

Am incercat acel dump,este b/g-d/k,am incercat si un altul dar degeaba.Nu am semnal audio pe pinul 44 al tda 9351ps,am verificat sa dau semnal din acel pin la o boxa de calculator cu finalul audio al tv-ului scos de pe placa.Asta demonstreaza ca tda 9351ps este defect?Multumesc astept si alte sugestii!

• 1 year later...

Sanatate permanenta!TV identic cu cel din titlu,sasiu KS9A.Defect initial scurt catod verde la filament,rezolvat prin alimentarea separata a filamentului=imagine OK.Nu am sunet nici pe antena nici pe AV,final audio bun verificat cu generator de semnal.In SM toate valorile corespund cu tabelele din schema.Semnalul audio vine dintr-un modul prins vertical pe placa si are MSP3410G B8 V3.Daca e din dump va rog sa mai postati unul daca nu un sfat.Multam!

Nu exista sunet la pinii 24/25 ai MSP-ului,sunt cei de unde semnalul audio se duce direct in amp. de putere.Am incercat si dump-urile si nimic.Pin 44 de la TDA9351 e in "aer" si nici acolo nu e sunet.Verific alimentarea modulului cu MSP.Daca mai aveti vreo idee va rog...Cand am fost sa vad defectul sunetul era OK(dupa 15-20 sec. aparea rastru verde cu linii de intoarcere)am rezolvat scurtul si a aparut asta cu sunetul,aparent fara legatura cu defectul initial.

Edited by surubarila