Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator iphone scoate un bazait si nu incarca.


Guest danyelo

Recommended Posts

Guest danyelo

Dupa cum am spus si in numele acestui subiect, nu mai incarca. Scoate ca un fel de bazait si atat. Ce ar putea fi ars? transformatorul? sau acel tranzistor cred. Nu gasesc ce ar putea fi. Am gasit ceva ca ii un modul tiristor/diode. O idee despre ce ar putea fi?

Descrieri din ce am putut citi:

AAH

HL k08

HR13003

Aceasta este o poza cu incarcatorul.Multumesc anticipat celor care incearca sa ma ajute !!

https://www.dropbox.com/s/n5jlqigy2knapc0/Photo%2008-12-13%2001%2003%2050.jpg

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Nu mai cauta defectul...o sursa in comutatie este foarte capricioasa! Defectul poate fi gasit, insa remedierea acestuia e mai putin posibila! Sfatul meu ar fi sa cumperi un alt incarcator, ca daca l-ai reparat necorespunzator, risti sa afectezi telefonul(dupa remedierea problemei se poate schimba forma semnalului la iesire)!

Link to comment
Guest danyelo

Ii cumparat deja. Eram curios ce ar putea fi. Transformatorul sau tranzistor/tiristor-ul acela. Dar daca ma iau dupa bazait mai mult ca sigur ii transformatorul,pentru ca la tranzistoare daca sunt strapunse pur si simplu nu mai da tensiune sau o tensiune prea mare. Multumesc pentru parere oricum.

Link to comment

Acuma serios vorbind rar am vazut sa se strice traful la o sursa din astaN-are sens sa te bagi in ea, risti sa te curenteziPot sa fie multe, se verifica la rece diodele (toate) si tranzistorul ("tiristorul" tau e un mosfet), se verifica condensatoarele cu esrmetru sau se schimbaDaca sint ok condensatoarele, posibil sa fie strapunsa (scurt) dioda de redresare din secundar

Link to comment
Guest danyelo

Deocamdata acesti termeni ma depasesc. Nu am avut de unde sa invat practica deci ma pot afirma doar in limita cunostintelor. La scoala ne-a invatat doar cum sa vedem daca sunt afectate piesele vizibile. Pentru verificare nu stiu nimic aproape, inafara de verificarea unei diode, tranzistor , rezistor bineinteles si transformator. Nu cred ca am omis ceva. Multumesc oricum pentru pareri. A fost o simpla curiozitate.

Link to comment

Daca totusi vrei sa-i dai o sansa incarcatorului, fara sa investesti prea mult in reparatie, schimba condensatorii de pe secundarul sursei (cei la tensiune mica 10-16V) si vezi daca reporneste.Nu sunt scumpi si nici greu de inlocuit, e un exercitiu util. Chiar daca arata bine la exterior, pot avea ESR marit (rezistenta interna reziduala) din cauza regimului dur de lucru (frecventa mare si temperatura ridicata). Daca puneai o poza doua cu placa incarcatorului puteam sa-ti dam cateva idei de verificari pe care sa le faci, in felul asta mai inveti cate ceva.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines