Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor trifazat pentru laminor


Recommended Posts

Recent am achizitionat un laminor electric din China si bineinteles ca cu toate ca le-am spus ca vreau motor de 220v am primit unul echipat cu 380V.Motorul este de 1,5KV, 1400rpm, 3.8ASchema este ca cea din poza atasata. Nu e de la motorul meu dar cred ca e identica.Ce sanse am sa il folosesc? Sa il schimb cu unul de 220V?PS: Sunt dispus sa platesc pe cine trimite schema cu toate piesele calculate. Am nevoie pana luni.

post-5838-139829720559_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Caut o solutie ieftina pentru ca am dat o groaza de bani pe el dar asta e chinezu e chinez.Pe motor scrie asa:1,5kw380v3,7A50hz67db(A)1400rpmmodel: jb/t10391-2008Y90L-478.5%Condensatorul de lucru trebuie conectat in permanenta sau dupa pornire se poate deconecta sa mearga motorul fara niciun condensator?

Link to comment

Solutie ieftina nu exista.O solutie corecta ar fi sa inlocuiesti motorul cu altul monofazat avand aceleasi performante electrice si sa fie compatibil din punct de vedere mecanic(putere, dimensiuni etc). Trebuie sa vezi si ce modificari trebuiesc facute instalatiei electrice ca motorul sa poata fi integrat in laminor. A doua varianta ar fi sa folosesti un invertor cu alimentare de la 230V si iesire la 400V. Trebuie sa vezi daca schema electrica permite aceasta adaptare.Varianta cu transformarea motorului din 400V in 230V cu condensator etc nu e viabila deoarece puterea scade la 60% si nu iti va functiona laminorul.

Link to comment

Solutie ieftina nu exista.A doua varianta ar fi sa folosesti un invertor cu alimentare de la 230V si iesire la 400V.

Asa ceva nu este, poate ai vrut sa spui :alimentare la 1x220v si esire trifazata de 3x220 si sa lege motorul in triunghi.Cu riscul sa ma repet: daca ai nevoie de toti cei 1,5Kw cumperi un motor nou ca iesi mai ieftin ,sau un convertizor dar este scump.Daca ajunge o putere sub 1Kw atunci pornesti cu condensatori.Ar mai fi o solutie : daca ai de unde face rost de un motor trifazat de peste 2,2 Kw sa faci un convertizor" Phase Rotary Converter"detalii gasesti pe net sa vezi ca s-a discutat si aici fe forum dar nu gasesc eu acum unde.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines