Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
catalin004

Tehnics su-v65A

Recommended Posts

O rezistenţă, dă doar e un stabilizator acolo. Feturile nu se verifică ca trz bipolari. Îl poţi considera defect doar dacă stabilizatorul nu scoate tensiunile din schemă, dar asta însemna arderea tuturor integratelor.

Link to comment
Share on other sites

Stiu ca nu se verifica gen bipolari....doar ca dadea ciudat....l-am desfacut si pe "fratisu"si da la fel....nu stiu ce are de nu scoate aolo 17V....a luat foc R704 dar am pu alta noua....o sa mai caut prin el cand mai am timp....amp sunt mai migaloase ca tv.....multumesc

Link to comment
Share on other sites

Separă stabilizatorul de restul montajului pînă îl repari, altfel arzi tot ampliful. Ar trebui puse piese mai solide acolo. Fără consumatori, tens după R703,704 vor fi aproape egale cu cele de pe cond de filtraj, de aceea să asiguri un consum, să zicem cu cîte o rez de sarcină de 470 Ohmi/5W (cam 35mA). Trz fet se pot înlocui cu rez de 2,2...3,3k/2...3W.

Link to comment
Share on other sites

R703/704 sînt rez de balast ptr stabilizator, ca diferenţa de tensiune între intrare şi ieşire să fie mai mică şi să se disipe căldură mai puţină. Eu le-aş fi pus mai mari ca-n schemă şi aş fi schimbat Q701/702 cu unii mai solizi.P.S. Toate amplifurile din seriile astea nenorocite AA, au probleme cu celebra R435 de 10k/0,1W, ce ar trebui să aibă 1-2W minim.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines