Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Balast Electronic


mac01

Postări Recomandate

Am un balast electronic Philips e-Kyoto 258 TLD care alimenteaza doua neoane de 36W.Am observat ca tuburile sunt puse la paralel si nu se foloseste filamentul. Se foloseste doar un singur piciorus de la capetele neoanelor.Puteti sa ma ajutati cu o schema deoarece balastul nu mai functioneaza. Am schimbat neoanele cu unele noi dar degeaba. Acest balast functioneaza cumva si cu neoane cu filamentele arse, dar la care gazul inca mai este bun?Multumesc. Va astept cu un ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am studiat un pic schemele trimise de @Voltus dar vad ca toate folosesc filamentele neoanelor.Merci Voltus!Daca va uitati in pozele postate de mine acum veti observa la partea de legaturi ca neoanele au doua capete lagate la paralel iar la celelalte doua vine cate un singur fir. Deci nu se foloseste filamentele neoanelor.Multumesc inca odata. Va mai astept cu pareri.

Link spre comentariu

Cam sofisticata jucaria, as recomanda sa verifici in primul rand siguranta fuzibila (cilindrul rosu de la capat) si daca este intrerupta, cel mai probabil este un tranzistor scurtcircuitat in invertor. Trebuie sa verificati toate semiconductoarele de pe placa (sunt destule) si apoi rezistentele de valoare mica din circuitele de polarizare ale tranzistorilor. Schema nu cred ca am vazut la asa ceva, din cauza complexitatii nu cred ca s-a incurcat cineva sa-i faca reverse engineering :rade:

Link spre comentariu

Placa se alimenteaza dar cred ca lipseste o polarizare pe undeva, deoarece cand pun cosa de la aparatul de masura pe un piciorus al unui condensator de 4,7 uf/50v se aprind neoanele si raman aprinse. Daca le-am oprit alimentarea nu se mai aprind, trebuie sa pun din nou cosa in locul respectiv. Este destul de greu deoarece are o gramada de tranzistoare si diode format s.m.d si nu cunosc valoarea lor. Am sa ma inzestrez cu rabdare si sa iau totul la puricat.D'aia era buna o schema. Se usura mult treaba.Merci.

Link spre comentariu

Asa m-am gandit si eu. Acum am putina treaba, dar mai tarziu bag lupa in functiune si cu lumina puternica sper sa gasesc defectul. Lampa o foloseam la bucatarie si era foarte buna. Aveam o lumina nemaipomenita, instantanee si fara palpaituri. Ma pupa nevasta-mea. Acum zici ca sunt pe vremea raposatului cu un bec de 100w, lumina galbuie si chioara.

Link spre comentariu

Gata. Am reparat placa. Un tranzistor npn s.m.d avea rezistenta de 182 ohmi intre baza si emitor. Era polarizat intre baza si emitor cu o rezistenta de 22K iar masurarea rezistentei pe placa arata valoarea scrisa mai sus.Nu se vede deloc ce scrie pe tranzistor dar dupa jonctiunea B-C mi-am dat seama ca este un NPN. Am pus un BC 337 si a pornit lampa din prima.Multumesc la toti pentru ajutor si informatii necesare.O noapte placuta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări