Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest djthunder94

Genius 5000

Recommended Posts

Guest djthunder94

Salutari! Sunt nou pe forumul acesta! As dori daca se poate cateva idei in legatura cu Genius 5000. Initial as vrea sa schimb toti condensatorii pentru un sunet mai bun si poate castig si ceva putere in plus, ideea este in ce circumstante as putea face aceasta modificare! Mentionez ca de 6 luni de zile pe canalele sorround si pe bass, am conectate doua Unitra [carcase unitra 140w, twiter piezo, medie alien 50w, difuzor bass alien mivarom 300w]. N-am nici un fel de problema din punctul de vedere al functionarii sau sunetului dar mai vreau un plus pentru ca se poate dar am nevoie de putin ajutor! Multumesc anticipat, astept pareri !

Link to comment
Share on other sites

Doar inlocuind condensatorii nu prea ai cum sa obtii putere mai mare, in situatia in care anumiti condensatori mai importanti ( in calea semnalului ) nu sunt grav devalorizati, puterea nu depinde de ei. Cat despre calitate sunet mai buna... asta e un subiectivism atata vreme cat se vorbeste totusi despre un sistem de tip x.y care sunt recunoscute pentru performantele lor audio... Eu as sugera sa-l lasi in pace asa cum este, atata vreme cat functioneaza cum ar trebui, umbland in el ai toate sansele sa-i faci mai mult rau.

Link to comment
Share on other sites

Poti sa-ti iei si aparatura profesionala, dar investesti degeaba daca acustica in camera nu corespunde. Puterea marita nu compenseaza o acustica proasta, mai rau o afecteaza. Daca obisnuiesti sa asculti muzica la volum foarte mare, cu timpul vei suferi de o atenuare a auzului fiindca creierul se protejeaza de stimulii prea puternici.Vei cauta volum si mai mare, intrand intr-un cerc vicios din care vei iesi doar cu auzul slabit.Nu vorbesc doar din carti, am un nepot la care am vazut efectele din pacate.

Link to comment
Share on other sites

Guest djthunder94

Boxele le folosesc la volum mare doar la petrecerile la care sunt chemat ca dj! Am inteles ca nu se poate face nimic in legatura cu condensatorii si marirea de putere! Multumesc pentru ajutor!

Link to comment
Share on other sites

Ai vazut un review pe google mai mult ca sigur..unde au fost schimbati condensatorii cu altii auriti si dupa aceea tipul a zis ca se auzea mult mai clar. Dar sa sti ca acei condensatori l-au costat 200 ron...si nu cred ca esti dispus sa bagi atat intr-un genius 5000 :nebunrau: De ce nu ai conectat "unitrele" pe front? Sigur se auzea mai ok ..iar basii de la ele i-ai legat la iesirea subului?Mai bine lasai satelitii cum erau ei cu difuzorul ala care "scoatea" si medii si inalte mult mai frumoase decat piezo sau alien....mai ales pe medii. Si puteai foarte frumos sa faci un sub cu un difuzor din cele 2..si il conectai in locul originalului si era mult mai ok..ca oricum sonorizari nu poti sa faci cu genius 5000 ..cu 15w pe sateliti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines