Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Master1ro

Combina audio Universum VT-CD 4085

Recommended Posts

Buna seara,Detin o combina audio Universum VT-CD 4085 cu urmatoarea problema:Cand o pornesc sta cateva secunde pornita si se opreste(se aude ceva de genul unui releu), iar pe display imi afiseaza mesajul GOOD-BYE.Am incercat sa o pornesc de mai multe ori, aceasi problema.Care ar putea fi problema ?PS: Rog un moderator sa mute topicul daca nu l-am postat la categoria potrivita.

Link to comment
Share on other sites

In principal, urmariti sa nu fie scurtcircuit (indicatie zero ohmi, sau aproape) intre terminalele drena-sursa. Uneori este nevoie sa izolati unul sau doua terminale pentru a nu fi influentata masuratoarea de prezenta unor alte componente alaturate.Comparati masuratorile intre tranzistorii de acelasi tip, putin probabil sa cedeze toti simultan.Intre drena si sursa este o dioda care va apare la masuratori intr-un singur sens ca o cadere de tensiune de circa 5-600mV pe domeniul de diode.

Link to comment
Share on other sites

Am testat rapid cu multimetru pe domeniu diode acele terminale, la unul singur mi se aude buzzer-ul.Posibil ca acela sa fie defect?Maine o sa ii dau jos de pe integrat si o sa ii verific din nou, acum din pacate nu imi permite timpul.Edit: Am dezlipit acel mosfet si se pare ca este strapuns.In mod normal ar trebui sa porneasca combina fara acesta?

Link to comment
Share on other sites

tranzistori aceia doi probabil sun un stabilizator pentru partea de preamplificare al combinei . oricum nu cred ca ar putea fii acei doi tranzistori .. sursa de alimentare a combinei este o sursa in comutatie sau are transformator de retea???

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines