Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Combina audio Universum VT-CD 4085


Recommended Posts

Buna seara,Detin o combina audio Universum VT-CD 4085 cu urmatoarea problema:Cand o pornesc sta cateva secunde pornita si se opreste(se aude ceva de genul unui releu), iar pe display imi afiseaza mesajul GOOD-BYE.Am incercat sa o pornesc de mai multe ori, aceasi problema.Care ar putea fi problema ?PS: Rog un moderator sa mute topicul daca nu l-am postat la categoria potrivita.

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

In principal, urmariti sa nu fie scurtcircuit (indicatie zero ohmi, sau aproape) intre terminalele drena-sursa. Uneori este nevoie sa izolati unul sau doua terminale pentru a nu fi influentata masuratoarea de prezenta unor alte componente alaturate.Comparati masuratorile intre tranzistorii de acelasi tip, putin probabil sa cedeze toti simultan.Intre drena si sursa este o dioda care va apare la masuratori intr-un singur sens ca o cadere de tensiune de circa 5-600mV pe domeniul de diode.

Link to comment

Am testat rapid cu multimetru pe domeniu diode acele terminale, la unul singur mi se aude buzzer-ul.Posibil ca acela sa fie defect?Maine o sa ii dau jos de pe integrat si o sa ii verific din nou, acum din pacate nu imi permite timpul.Edit: Am dezlipit acel mosfet si se pare ca este strapuns.In mod normal ar trebui sa porneasca combina fara acesta?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines