Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
adrianvmx

Tv CRT Prima XT5150

Recommended Posts

Televizor Prima Xoleco XT-5150 procesor CTV-320 V1.3 ,CD7698CP jungla, AM5635N,CD7680 cale comuna.Dupa o perioada de functionare "fuge de pe post" mai intai usor pana se vad niste dungi dupa care usor - usor migreaza la programul urmator din banda (tensiunea pe Vt se modifica in acest timp) ,dar daca comut pe alt program si revin inapoi de unde am plecat se vede perfect programul care era memorat initial (pentru inca o periada de timp).Am schimbat selectorul , am schimbat dz33v, am verificat pe ESR cond. din cale comuna si lipiturile care sunt sanatoase,am schimbat tranzistorul de tunning PH2369.totul fara rezultat.

Link to comment
Share on other sites

se opreste pe post se memoreaza perfect dupa care cand il apuca aluneca usor nu am umblat la reglajele din cale comuna si ma feresc sa umblu in ele.Acum am schimbat filtrajele de pe langa selector si din calea comuna cat si cel de langa z33v si astept.....data trecuta l a apucat cam dupa 2 ore.Ca si componente cel putin electroliticii pe ESR inafara de cei 2 din primarul sursei si de pe tensiunea de 180 v video nu am gasit devalorizat practic am schimbat asa ca sa i elimin din schema iar cablajul si lipiturile arata foarte bine.

Link to comment
Share on other sites

Eu scoteam o rezistenta ce ducea la VT si obtineam tens de acord din 12v cu un potentiometru de 20--100k multitura.Acordam pe un post si masuram tensiunea de CAF.La limita se poate face acordul cu CAF de la tv CROMATIC.E mai mult de spus, dar cine stie cum functioneaza acordul cu CAF poate sa-si imagineze singur procedura.1--se afla astfel ca tens de CAF este corecta, adica trece rapid de la 0v la 12v(sau invers) exact cand imaginea este optima.2--se poate vedea daca defectul este in reteaua RC ce genereaza VT.

Link to comment
Share on other sites

Probabil ca daca fenomenul se repeta mai des decurgeam si la metoda asta dar eu l am lasat pe tvr2 l-am urmarit vreo 2 ore fara sa schiteze nimik am plecat pentru 1-2 ore de acasa si cand m am intors surpriza era pe eurosport (programul urmator din grila) am schimbat programul dupa care am dat inapoi si a aparut tvr2 si am 4 ore de cand nu s a mai schimbat .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines