Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema AV400


Recommended Posts

acum cateva zile am ascultat muzica la amplificatorul meu cu av400 si la un moment dat am rotit potentiometrul pt a mari volumul si dupa cateva secunde a explodat condensatorul de pe ramura pozitiva(cel de 100uf/100v,de dupa siguranta) de pe un kit si in acelasi timp mi-a ars si sigurantele... am demontat kitul ,m-am uitat cu atentie la piese si mai ales la finali ...totul pare a fi in regula ...am schimbat condensatorul strapuns si am inlocuit sigurantele cu unele de 3A..cand am alimentat kitul mi-a ars sigurantele de 3A pe ambele ramuri ...nu stiu ce poate sa aibe...daca i sa intamplat cuiva sau stie cineva ce are ,sa ma ajute si pe mine rog frumos ....daca vreti pot pune si poze ... cu stima,claudiu.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Masoara puntea redresoare dinaintea acelui condensator, scoasa din circuit, una din posibilele motive ale distrugerii sale poate fi straparea uneia ( sau mai multe ) din diodele interne din punte situatie in care condul va fi fost alimentat in CA. Apoi masoara deasemenea finalii de pe modulul respectiv, evident tot scosi din circuit, este posibil sa se fi strapat si ei, situatie in care se pune scurt intre ramuri si de aici si distrugerea sigurantelor.

Link to comment

kitul se alimenteaza simetric la +/-70v (am verificat) deci puntea redresoare e ok ,am verificat MJE-urile de pe etajul -pilot si am observat ca unul din ele este inegrit pe partea din spate, dar nu este spart,crapat ,etc iar finalii habar nu am cum se verifica...as vrea daca se poate o metoda de verificare a finalilor...multumesc

Link to comment

Ai masurat fiecare dioda din puntea redresoare dupa ce ai scos-o din amplificator, sau doar ai verificat-o vizual? La fel si cu tranzistorii, nu se verifica uitandu-te la ei, ci deslipindu-i de tot de pe placa si masurandu-i pe fiecare in parte, si nu ma refer doar la finali. La Bipolari se masoara jonctiunile dioda BE si BC si rezistenta CE care trebuie sa fie foarte mare ( de ordinul MegaOhm-ilor ), iar la mosfeti o metoda mai simplista este confirmarea izolatiei electrice intre poarta si pinii D si S si totodata rezistenta dintre acesti 2 pini care cu poarta libera trebuie deasemeni sa fie cat mai mare posibil.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines