Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
informer

Module radio RFM22/23 - Hope Microelectronics

Recommended Posts

Salut,Nu stiu daca am postat unde trebuie dar n-am gasit o sectiune mai potrivita.Am folosit doua astfel de transceivere pentru o legatura radio intre "un senzor" si un uC.Am obtinut rezultate imbucuratoare la primele teste cu soft-ul luat de pe site insa am intrat intr-un impas si dupa 14 ore de lucru efectiv n-am reusit sa-l depasesc. :(As vrea sa intreb daca a mai lucrat cineva cu aceste module inainte de a plictisi lumea cu amanunte?!? :)Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Dupa inca ceva ore de "zbateri" am reusit sa ma lamuresc care-i problema.... foloseam un translator de nivel 5V-3.3V de la Mikroelektronika intre o placa EasyPic si modul care la randul lui era pe un breadboard separat. Se pare ca modulul asta-i destul de sensibil la conexiuni ceva mai lungi si mai ales la traseele de masa necorespunzatoare si asta cauza o functionare "aberanta". Montat pe un PCB de dimensiuni reduse impreuna cu PIC-ul alimentat la 3V, totul merge perfect si la emisie si la receptie. Pe ansamblu sunt incantat pana la urma de aceste module. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest melcul-melc

Buna seara,Ati putea da mai multe detalii, sa puneti o schema, sa dati un link ?Sunt si eu interesat, despre ce senzor este vorba ?Va multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Buna seara,Ati putea da mai multe detalii, sa puneti o schema, sa dati un link ?Sunt si eu interesat, despre ce senzor este vorba ?Va multumesc!

Am folosit un senzor de temperatura 1Wire, tip DS18S20 de la firma Maxim.Gasesti aici date despre el:http://www.maximintegrated.com/datashee ... vp/id/2815Senzorul a fost conectat la o placa EasyPIC2 produsa de Mikroelektronika.Gasesti pe site exemple de folosire a senzorului de temperatura cu PIC-uri.Varianta mea de placa este mai veche dar cele mai noi ofera aceleasi posibilitati de conectare (pa langa mule altele noi, functie de uC).http://www.mikroe.com/easypic/Placa EasyPIC a fost deasemenea conectata la un modul radio RFM22.Gasesti la link-ul de mai jos documentatia lui (include si modul de conectare la un uC la pag.58).http://www.hoperf.com/upload/rf/RFM22B_23B.pdfModul cum alegi pinii uC-ului nu-i important, poti sa simulezi software comunicatia folosind protocolul SPI pe oricare pini I/O, eventual poti sa folosesti SPI-ul hardware (daca are uC-ul).
Link to comment
Share on other sites

Guest melcul-melc

"Am obtinut rezultate imbucuratoare la primele teste cu soft-ul luat de pe site"

Despre ce site este vorba ?Fara "EasyPIC2 " ar fi posibila comunicatia, se poate utiliza o schema doar cu microcontrolere ?
Link to comment
Share on other sites

Despre ce site este vorba ?

Este vorba despre site-ul firmei Hope Microelectronics, acolo unde-i si documentatia modulului."Application Notes"-urile cu "Demo Code" de aici:http://www.hoperf.com/rf/fsk_module/RFM22B.htm

Fara "EasyPIC2 " ar fi posibila comunicatia, se poate utiliza o schema doar cu microcontrolere ?

Desigur.EasyPIC nu este decat un sistem care te ajuta in faza de dezvoltare dar la fel de bine poti face toate conexiunile pe o placa de teste. N-ai nevoie practic decat de PIC si de vreo doua rezistoare/condensatoare insa ai nevoie de programator separat (la EasyPIC este inclus pe placa).
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines