Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest cristi7c

harman kardon pm645

Recommended Posts

Guest cristi7c

Salutare,

 

Astazi, incercand sa-i fac o mica revizie amplificatorului meu, am reusit sa rup un piciorus al unui tranzistor: un 2SB647A©. Ce inlocuitor mi-ati putea recomanda (avand in vedere ca tranzistorul are si un mic radiator montat pe el, iar zona unde era lipit pe placa parea destul de incinsa)?

 

Am gasit ceva, dar numai transportul este 110 lei (http://ro.farnell.com/nte-electronics/n ... dp/1384745) si oricum cred ca nu mi-l trimit..

 

Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

Guest cristi7c

Multumesc mult de ajutor. In acest caz, in care folosesc 2sa1013 va trebui sa schimb si complementarul cu 2SC2383 sau nu este obligatoriu? De asemenea, care sa fie cauza incalzirii excesive?

Link to comment
Share on other sites

Guest cristi7c

multzam frumos, inca ceva... amplificatorul are un iz de condensatori chiar daca nu il forjez tare (si chiar il folosesc la sonor mic) Ar fi recomandat sa-i inlocuiesc condensatorii sursei? Sunt 2 de 8000MF/45V. Sa caut ceva mai de firma sau nu conteaza f mult?

Link to comment
Share on other sites

Guest cristi7c

Ce înseamnă ''iz''? Miroase suspect?

Suspect nu, miroase a "aparat vechi", ce-i drept are aproape 30 de ani. Este mirosul de condensatori.
Link to comment
Share on other sites

Hmmm... cum să defineşti acest miros? Dacă ar fi, atunci s-ar simţi doar dacă curge electrolitul din ei şiroaie.Dacă e doar o impresie proprie, atunci e greşită şi mirosul acela e de la cablajul copt, praful şi grăsimea plus fumul de ţigări din aer, depuse în el... etc.Verifică cond şi-i schimbi doar dacă au capacitatea scăzută, pierderi mari sau defecte fizice. Azi nu mai găseşti alţii aşa de buni.

Link to comment
Share on other sites

Guest cristi7c

Intradevar, vizual se prezinta ok, nu's umflati si nu au scurgeri, inseamna ca este de la placa. Eram convins ca sunt condensatorii de vina. Ma voi abtine de la alte modificari in afara de tranzistorii cu pricina :)Multumesc mult de ajutor, eram tare trist dupa boacana. Am comandat tranzistorii, va tin la curent dupa ce ii inlocuiesc.

Link to comment
Share on other sites

Guest cristi7c

Gata :) Mi-au sosit tranzistorii, am inlocuit 2SB647 cu 2SA1013 si pe 2SD667 cu 2SC2383, am marit radiatoarele cu placute de cupru si merge de rupe. Au fost doar 2, in zona sursei (nu au fost pe canale) Multumesc mult de ajutor!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines