Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest knauf75

problema flex

Recommended Posts

am un flex de 240mm pe care l-am imprumutat unui vecin :cry: dupa o vreme m-am dus sa-l iau.....-mai merge?-meeergee!ok,l-am pus pe raft in atelier iar cand am avut treaba cu el am constatat ca nu merge.m-am uitat la carbuni,in regula.am desfacut parghia de contact,totul ok.l-am asamblat,nimic,pauza.am desfacut iarasi totul, am legat firele de la cablu direct de cele de la motor,am pus acel condensator in paralel si am bagat in priza...mort.mai sa fie,o fi obosit....si am invartit usor de rotor cu o surubelnita in speranta ca va incepe sa se invarta,nimic.am scos si acel condensator legat in paralel si am incercat sa-l ''ajut'' sa porneasca invartind de rotor cu surubelnita,nimic si de aceasta data...printre altele am observat ca pe partea metalica din varf am tensiune,se aprinde surubelnita de control :da sa inteleg ca e ''mort'' mortal si e bun de dat cu el in cap vecinului?e un Felisatti 240/4

Link to comment
Share on other sites

Dar macar bazaie?Verificati continuitatea bobinelor statorului.

am invartit usor de rotor cu o surubelnita

O actiune extrem de periculoasa, acest motor are turatia de cca. 10.000 de ture si destula forta sa va lase fara un deget sau sa va proiecteze surubelnita sau alta scula in cap, sau in alta parte a corpului.Bine ca n-a pornit.
Link to comment
Share on other sites

Vedeti ca siguranta termica este de obicei izolata in tub din fibra de sticla si nu e vizibila, de multe ori sunt prinse laolalta cu clemele de fixare ale bobinei statorului.Scoateti toate tuburile izolatoare de pe cablurile de legatura ale statorului daca nu dati de ea.Verificati continuitatea bobinelor statorice masurand cu ohmmetrul intre una din perii si unul din cablurile de alimentare.

Link to comment
Share on other sites

statorul are doua infasurari si 4 mufe(capetele bobinajului) 2 dintre ele au continuitate ,celelalte2 nu, si se vede o zona inegrita in partea superioara a uneia dintre infasurari....deci e arsa :da asa ca am pus-o de un rebobinaj :da cat costa,cine ma ajuta?

Link to comment
Share on other sites

Statorul arata bine din ce se vede, ati masurat intre clemele de contact ale statorului si nu aveti continuitate la o bobina?Verificati in zona acelor cleme sa nu se fi desprins vre-un capat de fir.Din imagini nu pare a avea nicio siguranta termica.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines