Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest kpn2269

Amplificator Alpine F-540

Recommended Posts

Guest kpn2269

Salut, am si eu o problema cu un amplificator Alpine F-540 http://www.sonicelectronix.com/item_28_ ... -F540.html , as vrea si eu putin ajutor , vreau sa-mi i-au un subwoofer tot Alpine SWR 12d2 sau 12d4 , dar nu stiu cum trebuie legata statia , cum trebuie facuta puntea mai exact, si cati ohm imi da .. ma puteti ajuta ? :sparge: o schema sau ceva , cum pot sa o leg ..

Link to comment
Share on other sites

In manual de utilizare al amplificatorului scrie punte 4 ohmi. Ca subwoofer ia modelul cu 2 bobine de 4 ohmi Alpine SWR 12d4.

 

Posted Image

 

Legaturile ca aici:

 

Posted Image

L-ai indrumat cat se poate de prost, atat in alegerea modelului difuzorului, dar si in ceea ce priveste conectarea acestuia la amplificator. In primul rand, acel amplificator este cam slab pt. acel difuzor. Subwooferul se conecteaza doar la o punte a amplificatorului, chiar daca el are 2 bobine.
Link to comment
Share on other sites

Subwooferul si amplificatorul le-a ales el nu eu.Nu cred ca l-am indrumat deloc gresit. Poate conecta difuzorul si pe o singura "punte" cum ai zis tu, cu bobinele legate in serie sau paralel, dar asa va folosi doar jumatate din puterea statiei si a difuzorului si ar fi pacat sa nu foloseasca si cealalta jumatate de putere. E adevarat ca in cazul conectarii indicate de mine distorsiunile sunt putin mai mari decat in cazul conectarii indicate de tine, dar nivelul de distorsiuni este mic, aproape insesizabil de ureche, dar in schimb se castiga o putere dubla in difuzor. E adevarat e metoda de compromis aplicata de mine de-a lungul anilor cu rezultate bune. Scrie si pe sait la JLAudio ca se poate face o astfel de conexiune amplificator-subwoofer.

Link to comment
Share on other sites

La conectarea in punte impedanta minima va fi dublul impedantei minime suportate de fiecare din cele 2 canale care sunt conectate in punte. Cum impedanta minima a fiecarui canal e de 2 ohmi, in punte nu are cum sa fie tot 2 ohmi, ci minim 4 ohmi.Si.....oricum cred ca iti dai seama si tu ca e mai de incredere manualul de utilizare al amplificatorului decat acel sait de comert online.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines