Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receiver satelit


tiby_1981

Postări Recomandate

Buna dimineata..Am o curiozitate,se da un receiver satelit,iesirea RF pentru tv si stiu ca canale se selecteaza din receiver,semnalul se poate transmite la mai multe tv-uri,pe fiecare fiind acelasi post,cand se schimba din reciver se schimba si posturile tv.Exista posibilitatea ca posturile sa fie fie schimbate din tv independent de receiverul satelit?Daca da cum?Va multumesdc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Nu ai cum cu un singur receptor, fiindca diverse posturi TV au polarizari diferite ce necesita aplicarea unor tensiuni de comanda diferite la LNC (convertorul din antena).Exista insa receptoare duale ce permit receptia simultana a doua posturi diferite, au doua iesiri TV si vin cu doua telecomenzi si un receptor IR pentru a doua telecomanda.

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri eu la altceva ma refeream,iesirea rf la receiver este pe o frecventa fixa,si posturile se schimba din receiverul satelit,eu as vrea ca acele posturi sa le am pe frecvente diferite si sa le gasesc la cautare manuala/automata,deci urmatorul tv sa fie independent de receiverul satelit..Exista acesta posibiltate?

Link spre comentariu

Pentru ca ar trebui sa ai cate un receiver pentru fiecare post tv dorit.Asa se procedeaza la firmele de cablu, fiecare post tv e receptionat de catre un receptor separat, apoi toate iesirile sunt insumate pe acelasi cablu, TV-ul de acasa le separa dupa frecventa diferita a fiecaruia.

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări