Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

OVP-ORAVA-modelCTV2166as


emil db

Postări Recomandate

Acest tv. a venit cu sursa arsa -R132 SI uc3843 duse.Am rezolvat-o dar acum face niste probleme care ma incuie . La pornire apare cursa inversa pt. o secunda dupa care imagine buna.Dupa un anumit timp intra in st-by pt cateva clipe apoi pleaca si tot asa de cateva ori pana isi revine din nou si tot asa .Am masurat tensiunea de 200v si am in jur de 187v , am schimbat C-urile de pe ea si chiar finalul video TDA6107j . I-am micsorat screen-ul la minin si aceeasi problema .Va rog o idee .Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Am refacut toare lipiturile care mi s-au parut ciudate .Cu bec nu am incercat sursa dar am marurat tensiunile si par ok . Nu cred ca are probleme sursa .Acum am mai descoperit o ciudatenie : in momentul in care ii dau semnal (pun antena) intra in st-by tot pt putin timp si apoi la fel cum am descris mai sus .

Link spre comentariu

daca intra in stand-by sau se blocheaza liniile pt o fractiune de secunda si apoi porneste iar imediat nu aveti ce sa masurati(asa am intalnit eu la alt sasiu).aveti un stab de 5v cu tranz vt103 si dioda care probabil face figuri in functionare si se si incinge.eu as insista pe aceste stabilizatoare si eventual le schimb cu surse integrate gen 78m0x.

Link spre comentariu

poate fi tubul mai ales daca porneste pe culori diferite cu linii de intoarcere cadre.incercati sa reduceti putin ug2 din potentiometrul screen si asa ar trebui sa functioneze corect.chiar am intalnit un defect asemanator de curand la un 11ak30 cu tub esf lituanian care pornea cu tenta de verde si cursa inversa iar in timpul functionarii ii disparea scurt imaginea si se auzea o descarcare la traf.i-am micsorat screen-ul si asa l-am lasat.si rez de limitare pe filament trebuie sa fie mai mare de 1,5 ohmi si tensiunea de alimentare a liniilor corecta.stabilizatoarele tranzistorizate dau si ele acest defect de "restartare" dar nu au legatura cu liniile de intoarcere la pornire.ceva asemanator mai jos:viewtopic.php?f=17&t=131145&hilit=+cp185

Link spre comentariu

Am promis ca revin . Am pus sasiul pe alt tub si aceeasi problema dar intreruperile erau mai rare . Acum pe tubul lui face din ce in ce mai des . Cu Ug2 la minim am inalta dar fara rastru si nu mai apar intreruperile .Odata cu marirea ten. pe grila apare rastru pt. o sec. dupa care dispare inalta tot cam o sec . si tot asa .Sursa am probat-o si pe bec si este ok.Am pus si surse pe bara de 5v si 3,3v cum a spus Bobo .Va rog ,pe unde sa mai fac sapaturi .

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări