Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor viteza vw


valentin23

Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Ai un magnet care se invarte,si un senzor hall care iti da cate o excursie in tensiune de cate ori nordul magnetului ajunge in dreptul senzorului.De aici incolo,treaba e simpla,avand o variatie a unui parametru electric functie de miscare,poti prelucra informatia si afisa(analogic sau digital).Cum o sa calibrezi o asemenea scula,deja e alta poveste.

Link to comment

Avand in vedere locul unde e amplasat la o masina senzorul ala,parca nu-mi prea place ce vrei sa faci si mai ales nu vad care ar fi scopul(sau nu vreau sa vad,pt ca orice simulare pe kilometrajul unei masini e o indeletnicire nu tocmai fireasca).Trecand peste asta,alimenteaza jucaria la 12 V,baga un osciloscop intre masa si "a" si vei putea vedea ce da la iesire.De aici incolo iar e treaba simpla,un banal 555 iti va furniza impulsurile necesare,mai ales dupa ce ai vazut amplitudine,forma,frecventa,factor de umplere.

Link to comment

Pai atunci de ce vrei informatii cat mai complete,dar nu ne zici ce "legalitate" vrei sa faci?Fara un minim de dotare,iti recomand sa nu incerci mare lucru,fara sa stii datele problemei si fara posibilitate de lucru la banc,ma indoiesc sa poti realiza ceva practic,care sa mai si functioneze...fara daune colaterale.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines