Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Pioneer SA710


andreidaniel

Postări Recomandate

Recent am achizitionat un amplificator Pioneer SA710 de la cineva.. Ce sa zic, merge super fain. Insa cand l-am desfacut sub fund ca sa il curat de praf, cand am dat jos acel capac am gasit o "surpriza" la finali.Pe un canal erau:2SA1075 (F) (probabil fujitsu din cate am vazut in datasheet) MS-X capsula cu radiator de tabla pe negru2SC2525 (F) MN-X capsula cu radiator de tabla pe negruPe celalalt erau:2SA1075 (F) PY-G capsula cu radiator de tabla pe verde2SC2588 (NEC) ROZA capsula cu radiator de tabla pe negruDin cate am citit pe net perechea de fapt este 2SA1075 cu 2SC2525 (respectiv 1076 cu 2526)... tot aceiasi pereche se gaseste si pe ebay sub 3 formate: capsula cu radiator de tabla pe verde + negru (dreptunghiulara de marimea unui TDA7294), capsula in totalitate de plastic pe negru (dreptunghiulara) sau o capsula ceva mai mare ca TO220 patrata.Intrebarea mea e de ce combinatia cu 2SC2588? Am vazut ca ar avea aceiasi putere tranzistorul ca si 2SA1075.. sa fi fost reparat si din lipsa a pus cineva asa?Vreo idee , ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Sunt echivalenti ca aplicatie, singura diferenta ar fi Ube care e de 5 v la 2588 fata de 7v la 2525.In mod normal, un electronist destept ar fi schimbat perechea, 2SC2588 cu 2SA1108.Dar daca zici ca functioneaza ok ampliful, nu te stresa.Probabil ca originalul s-a bushit si cine l-a reparat nu a gasit originalul, oricum e iesit din fabricatie de ceva anisori. Ar trebui verificate tensiunile de idle pe finali, si eventual reglate. Numai de bine sa auzim.

Link spre comentariu

Nu are nicio alta problema. Nici bazz,nici brum,nici pocneturi. Nu se aude carait la volum mic. Merge bine. Au fost curatati pot pt orice eventualitate de pers care mi l-a dat..si ulterior si de mine cu spray contact. E perfect functional. Are un sunet superb. Ma rog, nu cred sa fie semnificativi acei 2V diferenta de Vbe..nu cred eu sa crape. Totusi multi tranzistori au Vbe = 5V de medie si mare putere.

 

Anyway am sa iau si o pereche sau doua de tranzistori pereche de pe net sa am de "backup". Nu de alta dar capsula de-asta nu gasesc pe la noi si nu vreau sa stric aiurea radiatoru si apoi sa merg tot pe varianta nipona. Astia sunt: http://www.ebay.com/itm/FUJI-2SC2525-MT ... 53f505be40

 

Probabil asa se explica si acea diferenta intre 2SA1075 negru si cel verde..ca aveau diferite terminatii..probabil le-a fi imperecheat pe cat posibil.

Link spre comentariu

Nu are nicio alta problema. Nici bazz,nici brum,nici pocneturi. Nu se aude carait la volum mic. Merge bine. Au fost curatati pot pt orice eventualitate de pers care mi l-a dat..si ulterior si de mine cu spray contact. E perfect functional. Are un sunet superb. Ma rog, nu cred sa fie semnificativi acei 2V diferenta de Vbe..nu cred eu sa crape. Totusi multi tranzistori au Vbe = 5V de medie si mare putere.Anyway am sa iau si o pereche sau doua de tranzistori pereche de pe net sa am de "backup". Nu de alta dar capsula de-asta nu gasesc pe la noi si nu vreau sa stric aiurea radiatoru si apoi sa merg tot pe varianta nipona. Astia sunt: http://www.ebay.com/itm/FUJI-2SC2525-MT ... 53f505be40Probabil asa se explica si acea diferenta intre 2SA1075 negru si cel verde..ca aveau diferite terminatii..probabil le-a fi imperecheat pe cat posibil.

Vezi ca ala nu vinde perechea din foto, ci numai 2SC2525!!!! Ai mare grija ce cumperi pe ebay.
Link spre comentariu

Au existat serii echipate cu tranzistori Fujitsu(2SA1075/2SC2525) cat si cu tranzistori NEC(2SA1108/2SC2588),acestia fiind echivalenti,tehnologie "RET".;poate fi lasat 2sc2588 fara probleme,daca e din aceeasi clasa de amplificare(de obicei "o").Calitatea sunetului se datoreaza si acestor tranzistori;folositi sarcini de 8 ohm.

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări