Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Liviupfir

Achizitionare PLC din seria S7-300. micro card memorie

Recommended Posts

Guest Liviupfir

Buna ziua. Trebuie sa cumpar un PLC din seria S7-300. Una din problemele pe care le am la achizitionarea lui este legata de cardul de memorie. Am vazut ca unele au card altele nu au. Care sunt avantajele/dezavantajele unui PLC fara card/cu card? Mai este nevoie de cablu de comunicare intre PC - PLC in cazul in care are card de memorie, sau se poate transfera programul de pe calculator pe card apoi PLC-ul sa ruleze programul de pe card? O alta problema este legata de sursa de alimentare. Pentru cele care se alimenteaza la 24V este nevoie obligatoriu de o sursa de alimentare de la Siemens? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

incep cu ultimul punct.....nu trebuie neaparat o sursa de alimentare de la siemens....va trebuie 24v si normal 5A.....pentru procesor si cateva extensii....Ce procesor vreti sa luait?Cardul nu se poate scrie la PC cu adaptor obisnuit iar acesta trebuie neaparat de la siemens, nu sunt ca celelalte carduri obisnuite....Ca sa scrieti programul va trebuie TS adapter sau MPI adapter, depinde unde il utilizati/cum....mai detaliati problema

Link to comment
Share on other sites

Salutexplica putin de ce trebuie sa cumperi TU un S7 300 daca nu stii mai nimic despre el.Totusi, daca tot cumperi si nu ai alte motive, iti sugerez sa iei unul din categoria celor ce au capabilitati PN(profinet).Astfel, vei scuti cel putin banii de adaptor pentru programare.Ofera mai multe detalii...dekor.

Link to comment
Share on other sites

Una din problemele pe care le am la achizitionarea lui este legata de cardul de memorie. Am vazut ca unele au card altele nu au.Care sunt avantajele/dezavantajele unui PLC fara card/cu card?

Daca CPU-ul este model vechi cu cheita pt selectarea regimului de functionare atunci el poate functiona fara card de memorie - are CPU-ul ceva memorie si daca programul nu e mare (scop didactic) atunci poate merge bine merci.

Daca CPU-ul este model nou si foloseste MMC-uri atunci e musai sa ai card de memorie - toate modelele actuale sunt in felul asta.

La fel si pt CPU-urile compacte cu toate ca aici parca erau unele modele mai vechi fara slot de card .

 

Mai este nevoie de cablu de comunicare intre PC - PLC in cazul in care are card de memorie, sau se poate transfera programul de pe calculator pe card apoi PLC-ul sa ruleze programul de pe card?

Cardul se poate scrie in mai multe feluri:

-infigi cardul in slot-ul corespunzator de la un Field - PG;

-ai un cititor de carduri de la Siemens - parca exista asa ceva ;

-infipt in CPU folosind un MPI Adapter de exemplu - daca nu ai Field PG e o solutie solutie ca poti face si un debug pe program.

-infipt in CPU care are PN si atunci scapi de adaptor - pt CPU-urile PN/DP sigur ai nevoie de card de memorie

 

O alta problema este legata de sursa de alimentare. Pentru cele care se alimenteaza la 24V este nevoie obligatoriu de o sursa de alimentare de la Siemens? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Sursa nu trebuie sa fie neaparat Siemens.

Link to comment
Share on other sites

Guest Liviupfir

Trebuie să fac un stand didactic care să conțină un PLC s7 300, așa este cerința, 3 pistonae cu 3 distribuitoare și ceva lămpi de control + butoane. Trebuie să folosesc acest tip de PLC pentru ca pe viitor să se poată dezvolta și alte aplicații în jurul lui. Am decis să iau un PLC cu numărul de comandă 6ES7313-5BE00-0AB0. La acest PLC este nevoie de MMC, așa că voi cumpăra unul de 512KB 6ES7953-8LJ30-0AA0. Pentru interfațarea cu laptopul voi merge pe varianta MPI, numărul de comandă 6ES7972-0CB20-0XA0. Aștept păreri și observații. P.S. Am pus numerele de comandă poate cineva este interesat pe viitor și asta îl va ajuta să caute.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines