Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest ioshida

Paradox 738+ ajutor la programare..sunt incepator...

Recommended Posts

Guest ioshida

Am o alarma 738+ montata de elite guard prin 2005...care nu am prea folosit-o acum vreo cateva luni intr-o noapte sa pornit pe la 3 dimineatza si am pierdut aproape o ora sa o desconectez...fiind incepator...pana am ajuns la sirena de exterior si am scos toate bateriile de backup...in sfarsit am descoperit care era problema ei...regulatorul de tensiune pentru alimentarea si incarcarea bateriilor...l-am substituit ( si bateriile)...si m-am gandit in destaptaciunea mea sa-i fac si un reset...asa ca am sters toata configurarea cred eu....cat de greu poate fii sa configurezi o alarma ? am zis eu..uita ca m-am blocat un pic..daca cineva poate sa ma indrume...am manualul in engleza am incercat dar nu-I dau de cap..cine stie poate sa mai ars ceva in afara de regulatorul de tensiune...problema mea nici nu stiu cum ar trebui sa reactioneze...deci acum merge tot se aprinde tot...keypaduri 2 lcd 642 si 2 636... beep beep...m-am uitat pe manual...6 zone open ...de fapt 7...in sfarsit daca poate cineva sa ma indrume sau sa-mi dea o idee...multumesc anticipat...

Link to comment
Share on other sites

Guest CCTVconsult

Din ce localitate esti? Sunt mai multe lucruri care trebuiesc verificate. apoi programarea, daca tu spui ca ai resetat centrala, este un proces mai complicat pentru un incepator. Daca esti prin zoa Dobrogea te putem ajuta noi.

Link to comment
Share on other sites

Guest ioshida

Am schimbat acumulatorii la 2-3 ani, acum am pus altii noi, 1baterie alarma, 1 baterie sirena, schimbat regulator LM 317 T, verificari input output pare totul bine (am lasat bateriile la incarcat pana au ajuns la 13,75V atat am setat regulatorul)....un pic preoccupant voltajul input de pe transformator se ridica la 19Vac (standby daca bateriile sunt incarcate) daca sistemul a stat sa zicem vreo 3 ore fara ac cand revine energia sta undeva la 17Vac si ceva urcand gradual pana la valorea anterior stipulata totul alimentat dintr-un tranformator 220v/16,5Vac 40VA, dar pana acum nu s-a mai incalzit nimic pe placa in afara de un racitor mai mare pe care l-am pus pe regulator...Acum a inceput partea la care am nevoie de indrumare...am configurat-o pentru doua zone...functioneaza pare totul bine...dar...am 4 keypaduri 2 646 (fara LCD) si 2 642 (cu LCD) cele fara lcd imi arata zone care sunt deschise..cele cu LCD nu..am observant totusi cand o zona este deschisa clipeste becul verde dar in ecran nu apare nimic...si daca sar putea am 3 keypaduri puse pe zona 1...o idee cum o pun in Delay 1...spune ca este default 45 sec...dar cum intru in casa actioneaza imediat...multumescP.S. Sirena mai trebuie configurata...!!! este o cutie separate exterioara...

Link to comment
Share on other sites

Guest interitus

Salut.Nasoala ideea cu resetarea :nas: .Spuneai ca vrei sa programezi tastatura cu "entry delay 1".Este gresit.Trebuie sa programezi corect toate zonele:- Zona de intrare (contact magnetic si/sau senzor de miscare) trebuie setata ca "entry delay".In manualul de instalare, la capitolul 7:zone definition ai detalii cu privire la definirea zonelor.Acolo spune ca o zona care nu a fost definita in nici un fel, este "by default" definita ca "entry delay".- Restul zonelor presupun ca vor fi definite ca "instant zones".Uita-te in centrala si in senzori si vezi daca au fost instalate niste rezistente de 1k si 2k2. Daca gasesti aceste rezistente pe undeva, atunci tot la capitolul 7 gasesti setarile pentru EOL Zones (adresa 088 tasta MEM sa fie aprinsa) si ATZ Zone Doubling (adresa 090, tastele 7 si 8 sa fie aprinse).Sistemul era partitionat?La punctul 7.8 trebuie sa programezi "entry delay"La punctul 8.7 trebuie sa programezi "exit delay".La punctul 8.11 trebuie sa programezi timpul cat sa iti sune sirena in caz de alarma. ("Bell cut-off time").Pe tastatura ti se aprinde butonul TBL? Daca da documenteaza-te la capitulul 11.12 Trouble Display Monitoring.Daca ai inteles ce ti-am scris pana acum si ai reusit sa faci toate aceste setari, continuam.

Link to comment
Share on other sites

Guest ioshida

Salut. Scuze de intarzierea raspunsului.Ok...am priceput pana aici. Am programat asa pana acum. Nu stiu daca a fost partitionat inainte dar intodeauna am avut doua zone stay si away nu stiu daca functioneaza fara a fii partitionata asa ca eu am pus partition enabled.086 .....8088 .....9..E090 .....B104 ..23456116 ..123..56120 ..123456La punctul 7.8 050....data 045La punctul 8.7 049....data 060La punctul 8.11 052....data 002Pare sa functioneze corect. Singura diferenta este ca nu imi mai indica pe display zonele deschise, dar pe keypadurile fara display da. Multumesc. Nu este ATZ asa ca zone no eol. P.S. Nu am reusit sa identific zona 6, ajunge cablaj la alarma dar nu stiu de unde. Am setat cu sau fara zona 6 si nu da alarme false inca...!!

Link to comment
Share on other sites

Guest interitus

Nu stiu exact de ce nu vezi zonele pe LCD, dar as incerca totusi un raspuns.Ai spus ca ai doua tastaturi 642 si doua 636.In manual am vazut ca tastatura 642 este trecuta cu "*" si scrie: "Do not use the 646 LED and 642 LCD keypads for UL installations."Inainte sa resetezi centrala vedeai aceste zone pe LCD?

Link to comment
Share on other sites

Guest ioshida

Da, chiar ne distram pe tema asta la inceput cand s-a instalat alarma, adica uita maica-ta e in sufragerie s-a dus la bucatarie si asa mai departe, etc. Inainte vedeam zonele pe cele 2 keypaduri 642 LCD, acum apar doar pe cele fara lcd si scuza-ma cele fara LCD sunt 646...Am o observatie palpaie becul verde cand trec dintr-o zona in alta vede zonele deschise dar de exemplu cand suntem totzi acasa si se deschid 2 sau 3 zone in acelasi timp apare si system not ready, inainte de eveniment (resetare) imi spunea fiecare zona care era deschisa urmata de system not ready, devenea ready doar daca nu misca nimic in casa...am resetat si keypadurile 642...dar aceiasi problema... Nu stiu ce este UL dar cred ca se refera la rezistentele EOL sau wire tamper fault !!!... am desfacut toti senzorii si toate keypadurile si m-am uitat la conectii nu am nimic facut cu EOL, tamper wire fault,sau ATZ.

Link to comment
Share on other sites

"UL" de unde ?! unde scrie asta ? n-are legatura cu EOL sau ATZ,daca la asta te referi.lcd-urile e posibil sa afiseze,dar "cursorul"sa fie lent,deci daca deschizi rapid doua zone,nu iti afiseaza in timp real zonele...sau zonele pe care "nu le vezi" sa fie setate "force",deci automat lcd-ul nu ti le afiseaza ca zone deschise,deoarece "nu-I pasa" de ele.e normal sa-ti apara "system not ready" daca o zona care nu e setata "force" e deschisa (trece cineva prin ea). e o setare normala,sa nu poti arma sistemul daca ti-ai uitat bunica in sufragerie !!! zonele care se seteaza "force"sunt zonele de intrare (cm usa,hol) si zonele in care ramai daca se face armare "stay" sau "sleep" (exemplu :toate zonele de la etaj ,daca dormi la etaj si armezi parterul)

Link to comment
Share on other sites

Guest ioshida

ok...exista totusi vreo posibilitate ca sa vad zonele deschise pe keypadurile cu LCD ? intrebare adresata lui "utopic_paradox" multumesc....p.s. Exact problema mea este ca am system ready tot timpul...trebuia sa fie zona 5 open, not ready...in afara faptului ca palpaie becul verde rapid la keypadurile cu LCD nu mai scrie nimic ( keypadurile 646 pe led imi arata zonele deschise in mod normal)...in afara de asta functioneaza tot normal...cel putin pana acum nici o alarma falsa...sa vedem in continuare..

Link to comment
Share on other sites

Guest ioshida

Eu personal nu stiu ce inseamna UL installation, (Fire Resistive, Fire Resistant and Circuit Integrity Cables ) deci in cazul meu daca scot detectorul de fum se rezolva problema ? pentru ca am facut acest lucru si nimic... Deci are de a face cu rezistenta la current la cablajului (viteza de comunicare intre alarma si keypaduri sau incompatibilitate )? Lamuriti-ma ? pentru ca altfel nu as fii intrebat ?....tot in manualul respectiv cele 2 keypaduri sunt listate pentru instalare.... multumescP.S. M-am uitat in manual l-am tot citit nu am vazut aceasta nota imi cer scuze...alarma 738+

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines