Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
hpavictor

Imbunatatirea difuzoarelor de banda larga ?

Recommended Posts

O dovadă că timpul trece şi unele chestii nu mai sînt de actualitate, exact difurile cu con dublu sînt astăzi cele mai bune, scumpe şi răspîndite la categoria difurilor de bandă largă.Numai difurile din anii aceia, mai ales cele din radiouri fără gama de MF, cu ''banda largă'' teribil de restrînsă merită chinuite cu modificări, cele actuale sînt mult mai evoluate şi nu mai suportă astfel de ''îmbunătăţiri''. :rade:

Link to comment
Share on other sites

Imbunatatirea priveste dispersia inaltelor si nu o imbunatatire a difuzorului. Sunt 2 elemente separate cu rezultate, totusi diferite asupra reproducerii frecventelor inalte:1 - conul suplimentar, atasat bobinei difuzorului - patent liber apartinand lui Paul Voigt - creatorul incintei VTP si a difuzorului Lowther (cu un alt acustician) - care extinde emisia difuzorului la frecvente inalte.2 - conul dispersor al frecventelor inalte, (fara extensia frecventelor inalte emise de difuzor ) care este montat pe piesa polara cilindrica din "motorul" difuzorului, sau, asa cum este in articolul lui G.D.Oprescu.Multi utilizatori ai difuzoarelor Lowther, dotate cu con Voigt, folosesc si dispersor montat in fata conului, avand de obicei forme de para sau bec cu incandescenta si mai rar de con.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines