Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
th3-razor

amplificator punte TA8268AH

Recommended Posts

Salutare! Am un TA8268AH recuperat dintr-un casetofon sony din care vreau sa fac un amplificator tot pentru auto dar in punte.Adica sa adun puterea de pe 2 iesiri sa am un 80w.Nu imi trebuie putere uriasa doar cat sa misc un subwoofer pe 4 ohmi de 100w(homecinema).Cum sa modific schema lui originala???

Link to comment
Share on other sites

Nu ai ce sa modifici.Este un circuit integrat ce contine 4 canale de amplificare, fiecare canal fiind format din cite 2 amplificatoare in bridge.Trebuie sa te orientezi catre alt circuit integrat su la o schema simpla cu tranzistori.

Link to comment
Share on other sites

De la tensiunea de 12V a acumulatorului nu prea ai cum sa scoti mai mult de cca 20W, ( cu indulgenta ) si asta in punte, ca simplu, maximul posibil e mai putin de 10W. Nu mai puneti botul la minciunile comerciantilor care afiseaza pe playere puteri de multe zeci de vaci si culmea, de multe ori se lauda si ca ampliful intern este pe MOS... sunt doar chestii comerciale menite sa atraga clienti. Pentru puteri mai mari este inevitabila folosirea unei surse ridicatoare de tensiune si a unui amplificator mai puternic ( fie el cu integrat de genul TDA7294 sau tranzistorizat ).

Link to comment
Share on other sites

Acea sursa ridicatoare este cea care ma depaseste....Nu este foarte usor de realizat.Cel putin nu pentru mine.Si de asta m-am gandit ca pot imperechea 2 canale sa rezulte 1 cu puterea la ambele.Nu imi trebuia enorm ca nu vreau sa imi cada tabla de pe masina.o sa il fac pe 4 canale si o sa folosesc doar unu

Link to comment
Share on other sites

Pai tocmai ca fara acea sursa n-ai cum sa obtii nici macar 40W, ca sa nu mai zic de 80...Oricum majoritatea integratelor pentru amplificare auto au iesiri BTL, de obicei 4 canale, deci nu ai ce alta "imperechere" sa mai faci. Poti gasi sau cumpara convertoare sau de ce nu un amplif mai modest din comert, devreme ce zici ca nu ai mari pretentii.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines