Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
soptea

Depanare pe teren vs depanare in atelier

Recommended Posts

Am inceput depanarea acum 15 ani practicand cativa ani numai pe teren,apoi la patron care interzicea absolut depanarea pe teren,apoi la altul care l durea in 14 ce faceam dupa program,apoi vreo 2 ani am avut propriul atelier pe care multumita Altex & Co l am inchis,si am ajuns iar la depanarea pe teren,ca la inceput,cercul e complet.Avantaje depanare atelier:avantajul "terenului propriu",conditzii mai bune de lucru,accesul la informatzii si piese,abordarea in "reprize" a defectelor dificile,pauza de bere cand stai cu colegii si te uiti la un meci Dezavantaje:cel mai mare dezavantaj cat am avut atelier mi s a parut faptul ca primeam f multe tv uri "la a doua mana",verificate deja de cumnat,instalator sau alti meseriashi aflatzi la indemana.Mai erau cheltuielile aferente spatiului(chirie,curent,incalzire) care au tot crescut in ultimii ani. Avantaje teren:cheltuieli mai mici,tv uri de obicei neumblate Dezavantaje:Deplasare,nu poti aborda defecte mai dificile ,conditzii de lucru de multe ori improvizate Mai zicetzi si voi :smt006 Bafta,Radu

Link to comment
Share on other sites

hmm, depanarea pe teren merge la tv-uri ca sa zic asa "cunoscute" ( cu care te-ai mai intalnit si ai deja ceva experienta)dar ia sa te vad cum repari plasme si lcd-uri la om acasa...daca nu-i defecta siguranta sau intrerupatorul de reteacel mai relaxant e la tine in service. poti sa le pui si la ars cateva ore/zile, sa nu te faci de ras si sa-ti pierzi clientul.

Link to comment
Share on other sites

la nivelul la care lucrez eu e cam asa :dezavanaje la depanarea in atelier : ..... nu cunoscavantaje la depanarea pe teren : ...... nu cunosc :smt006 aici nu intra in discutie aspectul urmator : - ai atelier deci ai firma, implicit cheltuieli care evident nu sunt mici - lucrezi la negru deci nu ai cheltuielideoarece asta e valabil pentru orice activitate , nu este specific depanarii

Link to comment
Share on other sites

Cea mai buna e metoda combinata; rezultat final e depanare in atelier + transport. Paradoxal iti protejeaza sanatatea. Sunt satul de praful si funinginea din aparate nedesfacute cate 10 ani si de lumina proasta si pozitia incomoda de la clienti.Acasa aspiratorul si ESR-ul imi sunt prieteni buni. Cu lumina buna se rezolva si lipiturile suspecte. Oricum 80% din probleme provin de la electrolitici si din lipituri proaste. Garantie 1 an pot da lejer.

Link to comment
Share on other sites

probabil ca nu ati fost la uni clienti care nu cunosc termenul de spalare ca atunci va trece pofta de reparati la domiciliu,cat despre def. usoare la domiciliu mai bine ma lipsesc pentru ca clientu sta langa tine si vede ce faci si cat poti sa ceri.eu prefer sal duc la atelier si sal repar. :smt004

Link to comment
Share on other sites

Din ce am vazut eu pe net se practica si in vest reparatiile la domiciliu,sub termenul de housecall,cu dubitze bucsite de piese si aparatura cum poate nu au multe ateliere.Probabil ca se rezuma tot la reparatzii usoare,iar restul le urca in masina si se rezolva la atelier,urmand sa il aduca probabil si inapoi. Cam asta e treaba cu economia de piatza,trebuie sa faci ce CERE piatza,nu ce iti place tie :supz: Daca piatza cere reparatii la domiciliu,trebuie sa i oferi reparatii la domiciliu,nu sa duci munca de propaganda cu clientulBafta,Radu

Link to comment
Share on other sites

Oamenii de azi sunt ocupati, sunt comozi si trebuie sa-i servesti. Ideal e sa faci depanare (nu carpeala) in atelier si sa dai garantie cat mai lunga. Eventual poti sa dai alt tv la schimb pe durata reparatiei ca sa nu fii stresat. Daca reusesti sa fii expeditiv si reusesti sa faci 4-5 televizoare zilnic poti sa si traiesti din asta cat de cat decent.Dar trebuie s-o faci acasa ca sa nu platesti chirie si sa ai o masina cu care sa faci transportul aparatelor.

Link to comment
Share on other sites

nu trebuie data garantie mare , eu nu inteleg acest lucru, cum sa dai 12 luni garantie la depanare ?legea spune 3 luni, pai 3 luni daiin germania de ex nu se mai da garantie 12 luni nici la produsle noi vrei ieftin? atunci garantie mai mica , asta e principiul lor daca vine dupa 5 luni cu alt defect ce aci ? ii spui ca nu e vina ta , sau ce ? o sa te certi cu el in schimb daca i-ai dat doar 3 luni, cand vine a doua oara peste 6 luni cu altceva de ex , ii faci reducere de pret, ii spui ca desi nu mai este in garantie, ii iei mai putin, special pentru el si omul va fi multumit

Link to comment
Share on other sites

garantia se da de obicei in functie de client si pretul reparatiei.daca clientul vrea, ii dau 1 an, dar il costa mai mult ( iau in calcul posibilitatea defectarii intr-un an ).daca nu, ramane 3 luni si costa tarif normal.uimitor, constat ca in ultimul timp am avut de-a face cu clienti care doreau garantie extinsa si plateau mai mult.

Link to comment
Share on other sites

garantia se da de obicei in functie de client si pretul reparatiei.daca clientul vrea, ii dau 1 an, dar il costa mai mult ( iau in calcul posibilitatea defectarii intr-un an ).daca nu, ramane 3 luni si costa tarif normal.uimitor, constat ca in ultimul timp am avut de-a face cu clienti care doreau garantie extinsa si plateau mai mult.

Exact asta am vrut sa spun si eu. Cu deosebirea ca nu ma implic cu clienti si aparate din prima categorie. Daca un aparat nu merge 1 an dupa o reparatie inseamna ca e gioarsa si mai bine nu te incurci ca in final constati ca nu iesi in castig. Cat despre clientii care trag pretul in jos ii evit de la inceput.
Link to comment
Share on other sites

in germania de ex nu se mai da garantie 12 luni nici la produsle noi

Intr-adevar, se da 24 de luni, pe baza bonului de casa. Nu stiu la obiectele mari cum e, la cele mici te duci la magazin si le pui jucaria in brate.La reparatii mi se pare normal sa dai garantie pe reparatie (si n-as vrea sa-mi puste un tranzistor de putere la fiecare 3 luni) nu pe tot aparatul.
Link to comment
Share on other sites

Si in italia garantia la reparatie e tot de 3 luni.Ai ci depanarea la domiciliu consta in vizita si aceasi poverste"nu se poate repara aici il ducem la atelier".Nu mai repara nimeni acasa.La produsele noi ar trebui sa fie 2 ani dar nu este.Am vazut la metro televizoare cu 6 luni de garantie ,noi.Aici au gasit o smecherie cind au aprobat legea cu 2 ani de garantie:trebuie sa o asigure comerciantul nu producatorul!?

Link to comment
Share on other sites

Mai zicetzi si voi

in atelier:-lucrezi lejer-scheme, aparatura, scule fara numar.....-daca ai colegi: idei multiple-timpul il poti manipula usor-incasesezi mai mult si mai usor banii cerutiteren:-mirosurile de siliciu sau pocniturile le dau fiori...... clientilor-sau daca ei simt ca ai depasit limita lor de tipm vin cu "ce are domne...?"-drumul dus-intors dureaza mai mult decat o reparatie-pt. o piesa care nu o detii mai faci un drum dus-intors.....sau pot fi mai multe :smt003 -lipsa scheme, scule, lumina insuficienta-garantiile o mareeee...... problema-faci cunostinta cu mama si tata gandacilor localizati in aparate-cu animalutu(pisica) care se scapat in scula propietarului -mirosuri de mancare, covoare nespalate, caini, pisici(de la asta am devenit alergic, ma trece o stare de voma pe care cu greu pana acum...inca... reusesc sa o stapanesc)-faci cunostinta cu diversi tipi de oameni sau..... femei :smt003 -risti sa nimeresti la tipi rau platnici-vezi diferite tipuri de amenajari interioare(exterioare)-de la un client poti sa fi agatat si de alti vecini cu o alta bolnaviciune si se inmultesc .......-pe linga experienta in munca, acumulezi si experienta de viata -............................................................................................................ :coffee2:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines