Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare sonda osciloscop la amplificator


Emil 1986
 Share

Recommended Posts

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cu osciloscopul legat la masa aparatului firul de masa iar semnalul il iei de unde vrei sa vizualizezi(masori)Daca cumva este cu sursa in comutatie masuratorile in sursa se fac cu masa la masa primarului sursei pentru partea primara.Daca e cu traf simplu masa la masa aparatului.

Link to comment
Share on other sites

...Daca cumva este cu sursa in comutatie masuratorile in sursa se fac cu masa la masa primarului sursei pentru partea primara...

atque facit "poc"Masa osciloscopului e de regula conectata la PE. Masa primarului sursei (mai ales la echipamentele de larg consum) nu este nici nulul retelei (N) nici PE. La cele industriale, masa primarului este deseori nulul retelei. Pentru masuratori în primarul surselor în comutatie se recomanda folosirea unui transformator de separatie.Pentru ceea ce vrea sa faca Emil e necesar fie o sonda diferentiala fie un osciloscop cu doua canale si functii aritmetice (A-B).
Link to comment
Share on other sites

Va rog sa ma iertati pentru exprimarea ambigua (si partial incorecta) din mesajul de mai înainte si pentru off-topic. (Am scris si scriu pe furis, la lucru.)Am vrut sa subliniez faptul ca la redresarea bialternanta cu punte redresoare, atât minusul ("masa", pt. ca e de obicei punctul de referinta pt masuratorile în primar) cât si plusul sunt situate la potential înalt ("hot", "live") fata de PE, care, mai ales în retelele casnice, este conectat pe undeva la N. Un osciloscop clasic, cu masa intrarii conectata la carcasa (adica tot la PE, prin cablul de retea), va produce un scurtcircuit în momentul în care masa sa este conectata la minusul circuitului primar al sursei.Am întâlnit multe SMPS de uz industrial, fara separare galvanica, alimentate trifazat (redresare monoalternanta). La acestea N este în acelasi timp si "masa" iesirii si era conectata la PE. Acesta conexiune se putea însa desface (era un surub corespunzator marcat pe regleta de conectare). De aici a rezultat afirmatia din mesajul meu anterior.

Link to comment
Share on other sites

@Emil 1986 daca modulele sunt onectate in punte atunci masuratoarea fata de masa este irelevanta devreme ce masa nu mai este o referinta corecta pentru iesiri, deci conectezi osciloscopul chiar pe bornele care merg la boxe. Acuma asa cum s-a mentionat pot fi probleme cu masa, daca alimentarea este facuta cu SMPS, daca insa ai traf de retea simplu, nu cred ca vei avea probleme.

Link to comment
Share on other sites

E foarte simplu, stabileşti care din amplifuri e cel ''master'' şi pui sonda la ieşirea lui, iar masa sondei la ieşirea celui ''sclav'', cu intrarea pe c.a. Neapărat cu sarcină la ieşire. Amplifurile trebuie reglate cît mai identic înainte, mai ales deriva la ieşire, lucru destul de greu la schema aia proastă. Evident că se poate verifica şi între fiecare ieşire şi masă, dar tot cu sarcina conectată între ele, nu la masă, decît în cazul cînd le separi.

Link to comment
Share on other sites

in cutia amplificatorului am 4 kit-uri fet200 si 1 cu 2xtda7294 am mixer2 canale si eq grafic si am gasit pe net o schema cu filtru format dintr-un condesator si o rezistenta puse pe intrarea amplifului si taie medii-inalta daca dau mai sus fregventa taie filtrul ala,de urcat urca tensiunea pe boxa dar se increteste sinusoidaosciloscopul este un e0104m

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines