Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

indesit wil 85 x

bebytza4

Recommended Posts

Buna ziua....am o masina de spalat indesit wil 85 x...intra in avarie dupa ce trage apa....clipesc 3 leduri...( cel cu ceasul...cel cu calcatorul si cel cu lacatul de la hublou..)...ma poate lamuri cineva....multumesc anticipat

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bebytza4

7

• Relav

3

• validae

2

• unuldinei

1

Top Posters In This Topic

mentionez faptul ca am gasit cateva viasuri intrerupte.....dupa refacere mai invarte si motorul de vreo 2 ori stanga si dreapta ...dar tot intra in avarie la fel.....

Verifica cu atentie toate elementele de comanda ale masinii ,motor( perii uzate, tahogenerator,) rezistenta de incalzire (rezistenta de izolatie scazuta, termistor) electrovalve, mecanismul de blocare usa, senzor de nivel apa, etc.

Parca ai zis ca gasisesi ceva intreruperi pe placa, verifica si releele, alimenteaza-le din exterior si vezi daca au contactele bune. Vezi triacii de comanda ai motorului si electrovalvelor, pompei, etc.

schimbat toate triacurile...iar releele...ca sa zic....DACA EVACUEAZA APA SI MOTORUL CUVEI SE INVARTE SI STANGA SI DREAPTA ARE ROST SA VERIVIC RELEELE...?POSIBIL MEMORIA...??????

Dacă se aprind led-urile de la butonul 1 si 3 înseamnă f10, eroare de presostat - presostat pe plin si gol in același timp, sau nici una dintre ele.Dacă ai schimbat placa si merge înseamnă ca defectul e pe placa! partea care comunica cu presostatul, rezistenta de încălzire. Sa vad dacă reușesc sa găsesc schema electrică a mașinii.

Atunci fa ce spunea "james" . Verifica pe placa traseele ce duc spre termostat. Uita-te pe link-ul asta: viewtopic.php?f=51&t=152124 Acolo am pus o poza cu schema electrica a unei masini Indesit .... Uita-te la ce mufa este conectat presostatul si cauta in zona accea. Pe placa trebuie sa mergi din aproape in aproape pt ca schema placii nu o gasesti. Placile de la Indesit sunt la fel, doar ca sunt echipate diferit functie de model.

Aveam tot felul de erori cu acelasi model , am schimbat C-urile , rescris memoria , pana mi-a zis mesteru' de la atelierul din colt... "verifica periile la motor" . Verifica si periile la motor , vezi curata cu alcool decaneleaza , si eventual schimba-le daca-s prea scurte . Cu atentie sa tii minte cum veneau unghiurile de tocire si sa gliseze bine , aproape lejer.