Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest cozmyn_2007

Yamaha r50

Recommended Posts

Guest cozmyn_2007

Buna seara.

Am si eu o problema cu un amplificator Yamaha r50. Are un final STK4873, care s-a ars. L-am dus la cineva , care lucreaza in domeniu sa il repare si a mers 10 minute cand am ajuns acasa apoi iarasi a cedat.Integratul pe care l-a pus in loc este un STK 4843. Asta acum mai mult timp. Zilele astea am incercat sa o repar iarasi si la recomandarea cuiva, am luat tot un STK 4843 care de data asta a tinut 2 minute.... Apoi am cautat pe net datasheet pentru el , ca sa vad daca chiar este echivalentul lui STK 4873. Nu ma pricep prea bine si deasta va cer ajutorul dar din cate am vazut eu pe fisierul care l-am gasit, si pe care o sa il atasez mai jos, nu prea sunt echivalente astea doua. Mai degraba STK 4873 e echivalent cu STK 4863. Dar astazi mi-a fost recomandat de altcineva si un STK 4893 si vreau sa va intreb daca e ok sa il iau pe asta mai "mare". Eu in tabel m-am uitat la "Recomended Vac si Rl" si am vazut ca nu corespund. Astept sfaturile dumneavoastra. Va multumesc! :jytuiyu

 

DSA8270001957.pdf

Link to comment
Share on other sites

Guest cozmyn_2007

ok, am inteles, dar tot nu pricep care poate fi cauza de le prajeste asa repede :|. Nu imi vine sa cred ca pot fi chiar asa de proaste integratele astea incat sa ccada asa repede. Si in cazul in care ar fi sa iau un integrat mai de calitate, de unde sa il iau?

Link to comment
Share on other sites

Guest cozmyn_2007

ok, o sa ma uit, tin sa precizez ca a mers 2 minute apoi a facut o mica flama undeva la pinii din centrul integratului, dar nu am apucat sa vad exact. Cert e ca o rezistenta care era pe acolo, s-a innegrit . Pe aia am schimbat-o. Si inca o chestie, integratul era perfect rece dupa ce a iesit fum.

Link to comment
Share on other sites

cozmyn_2007, ai cumpărat o pocnitoare, aceste integrate nu se mai fabrică de o generaţie. Ţi-am văzut şi celălalt subiect legat de asta şi puteam să fac pariu că e o sculă Yamaha sau Onkyo, că ei au folosit seria asta (nu mai comentez ce părere am de firmele astea două). Soluţiile ar fi următoarele: ori cauţi unul original recuperat, dar e foarte rar, ori înlocuieşti prin modificare cu unul din seria 41xx, cea mai apropiată ca picioare şi funcţionalitate, ori modifici radical partea finală, ori scapi de scula defectă şi-ţi iei ceva mai bun.

...........

Integratul era rece ptr că trz finali din el nu fac contact cu talpa de aluminiu, aşa sînt făcute pocnitorile.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines