Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Georgefreerunner

Flyback Tesla Coil

Recommended Posts

Buna seara.As vrea sa stiu daca merge facuta o/un (nu stiu cum se spune corect) tesla coil cu un flyback transformer luat dintr-un monitor alb negru.Pe transformator scrie doar atat :"Warning High Voltage:13200 V". Am vazut cum se face flyback cu acel transformator si cu 2n3055.Nu era chiar asa greu de facut flyback-ul .Faza e urmatoarea am un transformator de 15 v ac pt driver-ul flyback-ului.Este SIGUR sa il conectez transformatorul ce transforma 220 ac in 15 dc(devine dc dupa ce pun puntile redresoare) la driver-ul feedback-ului sau risc sa ard instalatia casei ?(titlul va rog sa nu il schimbe niciun admin l-am pus bine,o sa vedeti de ce)

Link to comment
Share on other sites

În cazul în care chiar doriţi ca schema să fiecu adevărat funcţională, în locul rezistenţeide 22 Ω trebuie montat un condensator (pentruobţinerea unui rezultat optim se vor tatona valoriîntre 2,2 nF... 50 nF); altfel oscilaţiile nu au cumsă se producă. Dacă acest lucru nu se întâmplă,se vor inversa între ele capetele înfăşurării la careeste conectată baza tranzistorului.

Link to comment
Share on other sites

Adica sa inteleg ca fara condensator in locul rezistentei de 22 ohmi nu merge circuitul?

Condensator cu valori asa de mici nu am cum sa gasesc.Altii mai mari nu ar merge?

In cazul in care as reusi sa gasesc un condesator potrivit pentru circuit si nu merge circuitul ar trebui sa fac astfel schema http://i.imgur.com/vAtbeGr.png ?

Link to comment
Share on other sites

Cred ca vrei , neaparat, condensator electrolitic.Nu-mi vine in minte , acum, decat ca intre mufa de antena si selectorul de canale, de la TV alb-negru romanesti, erau doi condensatori de 2.2 nF la 1500V.Unul din condensatorii de recuperare, din televizoarele CRT, are valori intre 2 si 12 nF.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines