Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ph3e4r

O problema cu un amplificator Hitachi

Recommended Posts

Am si eu niste probleme cu amplificatorul :-e sensibil la socuri, de exemplu daca il lovesc se ridica volumul sau scade depinde de intensitate :snakeman: - se incalzeste puntea de la alimentare si niste tranzistori (acuma nu pot sa va zic care ca e tarziu )Niste idei cam ce ar fi daca se poate :goodman:

Link to comment
Share on other sites

Daca nu ai curent in casa chemi un instalator sau un electrician?Cred ca cel mai bine intrebi de cei care construiesc amplificatoare decat sa intrebi de cineva care repara un tv.Later edit. 80 % dintre posturi sunt ale celor care au o problema cu un amplificator.Ai sa le muti pe toate?

Link to comment
Share on other sites

Potentiometrul e un tip mai ciudat si nu cred ca gasesc asa ceva. Am dat cu spray dar chestia e ca se ridica volumul si fara sal lovesc (aseara am observat). Am izolat puntea aia putin si se pare ca se incalzea de la radiatorul de pe 2 tranzistori b568 d478.Se gasesc asa niste tranzistori de cumparat sai schimb sa vad ce se intampla?

Link to comment
Share on other sites

nu cred ca e vorba de asa cevapuntea si tranzistorii se incalzesc si asa e normal daca lovesti in potentiometru , in carcasa lui deci , nu in buton , se modifica volumul ?prima data ai spus ca se modifica la lovire, acum spui ca nucare e adevarul ?ti s-a spus anterior, treci peste potentiometru si vezi daca mai variaza sonorul

Link to comment
Share on other sites

Depanari Radio-TV, Audio-video

Asa se cheama sectiunea in care a fost mutat. Observi audio

 

La sectiunea amplificatoare se discuta despre cele home made, cu probleme de/la constructie. In cazul tau e o problema de depanare.

Oricum, cei care raspund in sectiunea dedicata amplificatoarelor intra si la reparatii (defapt intra mai peste tot :smt003 )

 

Incearca sa sari peste potentiometru si spune-ne cum se manifesta

Link to comment
Share on other sites

Daca lovesc in potentiometru nu se modifica volumul Pt Tara se modifica volumul si fara sa fie vreun soc ceva.Tranzistori aia asa de tare se incalzesc incat in jumatate de ora la full power frige carcasa la amplificator , carcasa nu radiatorul ca ala nu poate fi atins dupa un sfert de ora.Later edit.Am schimbat potentiometrul cu unu identic si dupa cateva minute sa intamplat iarasi.Pe masura ce sunt mai atent cu ce se petrece cu amplificatorul observ alte chestii ciudate. Dupa o ora si ceva se incalzesc si finali tare. Cand dau drumu la statie pana decupleaza protectia se aude un sunet ca si cum ar umbla cineva la cabluri.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines