Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest puterfixer

Înlocuire receptor pentru interfon Selectron cu un telefon?

Recommended Posts

Guest puterfixer

Salut,M-am mutat într-un apartament nou și am dat de o instalație de interfon Selectron din ăla vechi, metalic, zici că-i luat din pilă. N-are nici cartelă optică, nici RFID, ci se intră cu cheia. Mă rog - buba mea e că receptorul montat în casă nu reacționează la butonul de deschidere, pe lângă că arată ca vai de mama lui (a fost montat după ușa metalică de intrare și era strâns/zdrobit între ușă și perete la fiecare deschidere a ușii).Sigur, aș putea să repar butonul, dar dacă tot l-am desfăcut... :d Pare a fi un telefon simplu de la care au fost demontate toate butoanele și lăsat unul singur, înăuntru cu un keypad cu 17 taste cu microchip sub o bulină de-aia neagră și un PCB cu tranzistori și condensatori vomați pe-acolo.Presupunerea mea e că aparatul chiar e un telefon și deschiderea ușii se face cu tasta Flash, dar m-am gândit că mai bine întreb dacă a mai făcut cineva înlocuirea receptorului cu un telefon obișnuit, și dacă ușa se deschide chiar cu Flash. Nu mă deranjează să bântui prin Dragon/Obor în căutarea unui telefon simplu dar ceva mai elegant pe care să-l mânăresc în acest scop.Mulțumiri!

Link to comment
Share on other sites

Guest puterfixer

Salut,Ei bine, am făcut proba cu un telefon obișnuit și... nu merge :( Centrala pare să identifice faptul că terminalul propriu e deconectat, și dă un fel de ton de eroare/ocupat când cineva încearcă să apeleze apartamentul. Poate reușesc de la producător să obțin un telefon înlocuitor, deși ar cam fi vremea să fie înlocuită toată instalația de interfon - se deschid ușile când cineva aprinde lumina pe scară, sună în mai multe apartamente de-odată, tastaturile montate la cele două intrări ale blocului se bruiază reciproc și nu se poate face apel, etc.Mulțumiri!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines