Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Racirea aerului ce iasa din compresor


Dj Alex
 Share

Recommended Posts

salut saptamana asta am inceput constructia unu nou compresor am facut suporti pt compresor , am montat rotile, regulatorul de presiune impreuna cu filtru decantor ,acum urmeaza sa montez motorul de 1,8Kw monofazic 2800 rpm motorul original avea o turatie de aprox 1350 rot/min(trifazic 1,5Kw) si nu razbea sa bage aer precum consuma pistolul de vopsit si nici nu mai avea putere sa porneasca cand era foarte rece compresorul , nu aveam supapa unisens asa ca am decis sa schimb motorul cu cel mentionat mai sus si din moment ce sunt la sfarsitul proiectului m-am lovit de problema raciri aerului care iasa din compresor (la vechiul compresor m-am trezit cu foarte multa apa in rezervor )cum as putea sa o fac ?merge cu o serpentina de cupru pusa la intrarea in rezervor ? sau este alta metoda mai buna ?

post-25860-139829713887_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

...m-am lovit de problema raciri aerului care iasa din compresor (la vechiul compresor m-am trezit cu foarte multa apa in rezervor )...

Sunt doua chestiuni de corectat.

Prima este de ordin tehnic. Si anume, apa care se acumuleaza in rezervor se datoreaza in cea mai mare masura tocmai racirii aerului, care sufera un proces de "laminare" atunci cand trece de la presiune mare si volum mic in compresor, la o presiune mult mai mica si un volum mult mai mare in rezervorul compresorului.

Cea de a doua este de ordin gramatical. Se spune corect ce iese si nu "ce iasa". Forma "iasa" a verbului a iesi se foloseste doar la conjunctiv prezent - exemplu: el sa iasa. Din pacate greseala exista si in titlul topicului.

Altminteri am trecut topicul la Atelierul mecanic, unde trebuia deschis din start.

Link to comment
Share on other sites

apa care se acumuleaza in rezervor se datoreaza in cea mai mare masura tocmai racirii aerului, care sufera un proces de "laminare" atunci cand trece de la presiune mare si volum mic in compresor, la o presiune mult mai mica si un volum mult mai mare in rezervorul compresorului.

Se poate detalia sa intelegem si noi procesul de"laminare"?
Link to comment
Share on other sites

Daca vei mari turatia grupului compresor va trebui sa maresti proportional si puterea motorului. Ca efect negativ al maririi turatiei va fi incalzirea exagerata a grupului compresor si uzarea lui mai rapid decat cu turatia la care a fost conceput initial sa lucreze.Poti raci aerul care intra in compresor prin montarea unei serpentine din cupru intre grup si butelie. Ar fi de preferat ca fulia grupului sa fie prevazuta cu niste pale ca de ventilator si acestea sa sufle aer rece catre grup si catre serpentina de cupru.Apa vei avea oricum in butelie. Legile fizicii nu pot fi ocolite! :ras: E de preferat sa purjezi butelia mai des.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

exista racitoare speciale ! care se monteaza intre comproesor si butelie .ce iese din compresor trece prin racitorsi apoi aerul ajunge rece in butelie! racitorul are un motor de frigider .dar sigur te va costa mai mult decat compresorul de il ai tu...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines