Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
floring_69

Router DI 804V pierde conexiunea

Recommended Posts

Salut!Acest router am inteles ca "taie" din "nascare" viteza la net. De la 50Mb cat am fara el (testat pe site RDS-RCS) ajung la 5Mb. Nu m-ar deranja problema asta. Insa are alta belea.Merge ce merge si pierde conexiunea. :sparge: Dupa care isi revine singur. Am dezactivat din setarile lui oprirea automata (idle time connection) dar degeaba. In router am gasit 2 diode din 7 identice (genul din sticla, fara vreun cod inscris pe ele) care nu aratau deloc bine la masuratori. Diodele le-am schimbat cu 1N4148. Am schimbat si toti condensatorii. Defectul persista. Ca SMD-uri nu am vazut decat C si R. Mai exista si altceva sa-mi recomandati sa fac cu el in afara faptului sa-l arunc?

Link to comment
Share on other sites

Trebuia sa ne dati mai multe informatii legate de router, firmware, criptare e.t.c.Incercati urmatorul lucru, instalati vistumbler si scanati retelele din zona si canalele pe care acestea emit. In general routerele emit default pe canalul 6 astfel incit daca aveti setat acest canal o sa fie un trafic foarte aglomerat, in acest caz este posibil sa apara defectul descris. Urmatorul pas, modificati criptarea, eventual pentru o proba lasati necriptat si testati reteaua.P.S. Recomand folosirea canalului 11 la router, este frecventa cea mai libera!

Link to comment
Share on other sites

Incearca urmatorul lucru!-in dhcp server settings debifeaza "enable dhcp server settings" si baga cablul de la internet pe una din IESIRILE routerului!

Debifez DHCP in setarile routerului sau in calculator?Cablul de internet pe una din iesiri, nu pe WAN ?Ai mai incercat asa ceva?
Link to comment
Share on other sites

In router in dhcp server settings debifeaza "enable dhcp server settings" Cablul de la internet il bagi pe una din IESIRILE router-ului, nu pe WAN!Asta este una din posibilitatile anumitor routere care desi au adsl (nu este cazul tau, este doar un exemplu) au in meniu POPOE si se pot cupla pe rds prin iesirea router-ului! Nu toate permit hardware acest lucru dar poti incerca!Este preferabil sa bagi semnalul pe prima iesire, mufa 1!

Link to comment
Share on other sites

Am incercat, nu functioneaza deloc.Vreau sa incerc urmatoarea interconectare. O sa ramana un calculator pe direct iar celalalt il trec prin router. Fiind pe user name si password PPPoE este posibil sa mearga ambele calculatoare in acelasi timp, unul pe direct iar celalalt prin router care are deja id-ul si parola bagate?Eu am o retea facuta intre 2 calculatoare cu cablu inversor dar vreau sa nu mai depind de calculatorul sursa internet, adica sa pornesc mereu calculatorul 1 daca vreau sa folosesc calculatorul 2 pe internet.

Link to comment
Share on other sites

Nu. Pe o conexiune PPPOE doar un singur terminal poate fi functional in acelasi timp.De aia a fost inventat PPPOE-ul !!!! Ai nevoie de un device capabil sa faca NAT pe conexiunea respectiva,daca vrei sa pui mai multe terminale . Si asta se numeste router.Cu alte cuvinte.......la cit costa un router decent in ziua de azi ,nu inteleg de ce-ti pierzi timpul cu conserva aia !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines