Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator clasa A


Postări Recomandate

Buna ziua.Vreau sa realizez un amplificator cu 2n3055 si am gasit un circuit destul de simplu http://i43.tinypic.com/2cpz39z.jpg (<== acesta).Acum faza e ca am cautat pe toate placile cu piese pe care le-am gasit si nu am gasit nici macar un BC559.Merge sa folosesc BD138L , BD138 sau BD135L (din astia am gasit pe aceeasi placa de pe care am luat 2N3055) in loc de BC559?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Georgefreerunner:Sper că aţi remarcat faptul că amplificatorul dinschemă lucrează în clasa A; de aici toate avantajele,dar şi dezavantajele acestei clase de funcţionare.Sursa de alimentare nu ridică nici-un fel de problemedeosebite; doar trebuie să poată furniza (fără căderesemnificativă de tensiune) curentul (practic constant,dar şi relativ ridicat) absorbit de montaj (şi care esteacelaşi, indiferent de volumul la care are loc audiţia).Foarte important:Folosiţi drept sarcină doar difuzoare având impedanţaindicată în schemă !

Link spre comentariu

ursa de alimentare nu ridică nici-un fel de problemedeosebite; doar trebuie să poată furniza (fără căderesemnificativă de tensiune) curentul (practic constant,dar şi relativ ridicat) absorbit de montaj (şi care esteacelaşi, indiferent de volumul la care are loc audiţia).

Problema e riplul, care se duce direct în difuzoare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări